torsdag 15 april 2010

Första dagen på nya livet

Ja då har mitt nya hälsosamma liv börjat. Har varit och skrivit in mig på Xtravaganza idag. För er som inte vet så är det ett viktminskningsprogram där man äter soppor/shaker i X antal veckor (beroende på hur mycket och hur snabbt man vill gå ner). Sen börjar man sakta men säkert trappa upp med mat tills man nått sin idealvikt. Det som gör xtravaganza unikt mot andra liknande metoder är att det är så långsiktigt (man förbinder sig ett år). Detta för att man ska hinna lära sig hur man klarar av att behålla vikten, när man väl lyckats gå ner den.

Xtravaganza bygger på Mental Näring (det som förgyller livet förutom mat), Mental träning (lära sig tänka rätt och behålla motivationen), God energi (rätt mat) och Rörelseglädje (hitta motion man gillar som man kan utöva några gånger i veckan).

Det känns jättebra att alla fyra delar är lika viktigt och jag hoppas verkligen att jag lyckas nå mitt mål. Är supertaggad och peppad och har en väldigt tydlig målbild. Och nej, det är inte hetsbantning inför bröllopet, det är förändring för resten av livet. Ser fram emot mitt nya hälsosamma, smalare jag. Men allt hänger ju på om jag lyckas hålla i helfarten så länge som jag tänkt mig för sopporna var inte särskilt goda. Men de kanske blir godare när man börjar se resultat på vågen och på kläderna.

Nu blir det nog sängen. Ska försöka få mig lite sömn inatt så jag orkar med helgen, de 3-4 första dagarna sägs vara de värsta och de lär inte bli lättare utan sömn, så gonatt med er!

1 kommentar: