söndag 24 april 2011

Sommar på gång?

Nu är vi hemma efter en fantastisk påskhelg i stugan. Vi har inte gjort mycket, mest tagit det lugnt och laddat energi. Som på så många andra ställen har vi haft helt fantastiskt väder så vi har varit ute hela dagarna. Barnen har sprungit omkring och lekt, supersnälla mest hela tiden om än Klara visat sitt temperament flera gånger om när hon inte fått sitt go (godis) eller kakka (kaka) Hon pratar ganska mycket nu och det går faktiskt att förstå riktigt många ord. Mamma och pappa såklart, titta, hej och hej då är några av orden. Några andra kan behöva ordlista:




Mojmoj - mormor


Boppa - Svempa


Ditta - Birgitta


Enni - Jennie


Go - godis


Kakka -kaka


Tu - ut


To - ost


Gågga - yoghurt


Ban - Banan


Pö - upp


Kajkaj - AJ


Böjböj - Börje


Bajbaj - hejdå (engelska kan hon också )


Naine - Laine


Må - Maud


Nena -Helena




Söt som socker är hon, men oj vilket humör damen har. Hon sover oftast jättebra, ca 12 timmar i sträck. I helgen hela nätterna i egen säng. På dagarna sover hon ca 2-3 timmar ute i vagnen. Båda gångerna är det bara att lägga ner henne och gå därifrån. Sen somnar hon av sig själv. Hon har ätit lite dåligt sista tiden, men i helgen upptäckte vi att hon fått två kindtänder så det kanske inte är så konstigt. Kakor, godis och glass får hon dock aldrig nog av. Till frukost äter hon gröt, sen en smörgås medan vi äter och sen måste vi duka bort för annars kan hon sitta och äta hela dagen.





Skönt med en extra ledig dag imorgon. Förhoppningsvis är det lika bra väder. Ser att många i byn krattat i helgen så förhoppningsvis ska även vår gräsmatta få sig en omgång. Sen ska jag tvätta...många maskiner. Hade tänkt få undan alla vinterkläder och annat skrot. Nu blir det sängen så jag får behålla den ganska utvilade känslan jag har nu.

1 kommentar:

  1. Hedrande att få vara med på ordlistan! Duktiga duktiga tjej som somnar själv och sover bra. Puss på er alla!

    SvaraRadera