onsdag 10 augusti 2011

Dagis eller förskola?

Tredje dagen av inskolning idag och det går faktiskt riktigt bra. Över förväntan måste jag säga så imorgon är det dags att lämna lilltjejen före nio och inte komma tillbaka förrän det är dags att vakna på eftermiddagen. Gruvar lite inför själva avskedet, men det är väl bara att ta tjuren vid hornen och gå därifrån, om än hon skulle vara ledsen...Blir spännande att se hur det går.

Idag satt hon i alla fall i pysselrummet och degade jättelänge, säkert en timme. Hon kanske fick hela familjens pysselådra. Hoppas det. Så kanske jag också får lägga lite pärlbrickor och måla teckningar vad del lider.

De har infört en ny inskolningsmetod på Klaras avdelning som jag gillar jättemycket. Som förälder är vi med hela tiden i början, 9.30-13.30. Vi är alltså med både vid lek, lunch och sovning så barnen ska känna sig trygga med alla rutiner. Bra för oss föräldrar också som får ta del av en hel dag på förskolan. Märkte att barnen är så mycket duktigare och klarar med än man tror. Klara 1.5 år står i kö, väntar på sin tur och går sedan och plockar sin egen mat från buffebordet. Bär tallriken till bordet och sätter sig och äter. Sötunge.

Ikväll har jag sorterat barnens kläder (igen). Känns som att man gjort det 100 gånger snart. Sorterat ut för små kläder, vilka ska sparas, vilka ska skickas vidare, plockat fram nya större kläder, märkt och sorterat upp igen. Känns skönt att ha koll på läget. Så ni som brukar få kläder, snart är det nog dags för en ny leverans...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar