torsdag 29 december 2011

Klara, 2 år

Nu har våran underbara fina älskade Klara blivit "storsej". Tänk att det redan är två år sedan som hon kom med en välda fart. Hoppas jag aldrig behöver uppleva den paniken igen. Jag ska bespara er detaljerna men jag hann knappt upp i sängen. Hon är en bestämd liten dam som verkligen vet vad hon vill och låter alla få veta det, hon är ett charmtroll utan dess like och det är väldigt svårt att vara arg på henne när hon lägger huvudet på sne och ler med hela ansiktet. Hon älskar sin storebror över allt annat, men han är även den hon älskar att reta mest av allt. Tänk att jag hade sån tur att bli mamma till de finaste, roligaste, underbaraste barnen som finns.

Tyvärr blev Klaras kalas inställt då jag åkte på magsjuka, men vi ska försöka ta igen det här framöver. Inte helt lätt bara att passa in med all släkt och vänner som är upptagna typ jämt.

Det är så himla typiskt att man ska bli sjuk när man äntligen är ledig från jobb och dagis. Som tur var gick det över riktigt snabbt, men man är ju inte så populär bland sina vänner efter en magsjuka så efter ett par dagars hemmavarande är jag riktigt sugen på att umgås.


Klara blev hämtad av mormor och morfar ikväll. De ville hinna träffa henne igen innan jullovet tar slut. Kul för henne, kul för dem, härligt för Ville och skönt för mig som kanske får en liten sovmorgon imorgon. Ville tycker det är mysigt när Klara är borta, att få ha mamma och pappa för sig själv och få all uppmärksamhet. Själv är jag lite kluven. Jag vill inte att han ska ha det för mysigt när hon är borta, för då kanske han tycker det är härligare när hon är borta än hemma. Ja, det kanske inte är något problem, bara sånt en mamma kan fundera på ibland.


Nu ska jag lägga mig och läsa Läckberg, nr 6.

lördag 24 december 2011

Multimedia message

Så här glada barn har vi på julafton. De har varit fantastiskt tappra trots en lååång dag. Ville var supernöjd över alla fina julklappar. Asfett, grymt coolt, magiskt och fantastiskt är ord som använts flitigt idag. Imorgon väntar julfirande nummer tre för oss. Inga julkort har skickats men jag önskar er alla fina vänner en riktigt god jul

onsdag 21 december 2011

Mys i vårt hus

Om ni bara visste hur mysigt jag har det nu. Sitter ute på inglasningen (21 december!!!), massor med tända ljus, lyssnar på julmusik, huset är tyst för övrigt då de andra är borta. Harmoni var ordet!
Ikväll är det dags för den årliga julträffen med Öjebygänget. Vi brukar ha julfrukost, men i år passade det bättre med kvällsträff och det ska bli så trevligt. Ska strax gå och värma glöggen, ta fram mina tryfflar jag testade göra igår och sen ställa fram en ostbricka. Det blir inte mer avancerat än så. Jag har alltid lite ångest när vi ska ha främmande. Det ska alltid vara så himla , genomtänkt och perfekt. Men jag jobbar med att vara good enough och det här kommer nog att bli precis good enough.

Har varit på utvecklingssamtal på förskolan idag för lilltrollet. Tydligen är hon lika bestämd där, väldigt nyfiken och intresserad av att testa nytt. Våran fantastiska fröken menade att det var bara positivt att hon var bestämd och vet vad hon vill. Hon kanske blir lika bestämd målmedveten som mor sin...

Jag började lära Ville lite spanska inför kommande utlandsresa. Han gillar att lära sig nya ord på alla möjliga språk. Han frågar ofta vad saker heter på finska, kinesiska, ryska...Synd för han att mina språkkunskaper är lite begränsade. Idag fick han i alla fall lära sig: hej, tack, ja och nej på spanska. När han kunde det ville han veta hur man säger
- Sluta, jag tycker inte om när du förolämpar mig på det där sättet!
Tyvärr räckte min tvååriga spanskakurs för tretton år sedan till. Jag tyckte jag kom ihåg mycket som kunde lära han de där fyra orden.

söndag 18 december 2011

Sista veckan innan lite jullov

Julkortsbild på Ville julen -06



Har precis klickat hem en sista julklapp till barnen. De ska nämligen "få" ett fadderbarn. Har i veckan under musikhjälpen tänkt mycket på hur lyckligt lottade vi och våra barn är som får gå i svensk skola, mat på bordet, tak över huvudet och stor familj som bryr sig om och finns där. Har tyvärr inte kunnat skänka några pengar via mobilen eftersom mitt E&Y-abonnemang är spärrat för sånt. Men istället tyckte jag det var en bra idé med ett fadderbarn. Tänkte att det kunde vara nyttigt för barnen att se att de kan hjälpa andra som inte har det lika bra och att de faktiskt uppskattar hur bra de själva har det. 200 kr/månaden är ju ingenting för att göra skillnad.








Har precis kommit hem från ännu ett trevligt vinlotteri. Ingen vinst denna gång heller, men jag sponsrar så gärna de andras drickande =)








Julfirande nummer ett avklarades igår. Tomten kom inte, men han ringde och meddelade att han lämnat julklappar ute. Det var så himla härligt att se Villes ögon när han fattade vem som var i telefon. Vad roligt att det bara har börjat. Julen är ju verkligen barnens högtid. Om än jag tycker det är ganska roligt med klappar jag med...




måndag 12 december 2011

Jag lever

Ingen kan anklaga mig för att uppdatera bloggen för ofta i alla fall. Inspirationen har helt enkelt inte funnits. Får se om den kommer tillbaka såsmåningom, annars kanske vi får göra slut jag och bloggen.

Jag myser och tänder ljus, både till frukost, lunch, middag och tv-häng. Klara älskar det och säger varje gång: Muuusigt mamma! Ikväll skulle vi egentligen ut och sjunga med gamla kören, men tyvärr var det för få som kunde vara med så istället blev det bad med båda barnen i badkaret. Lika mysigt var det.

Efter denna turbulenta höst har saker och ting nu äntligen börjat falla på plats. Jag har påverkats mer än jag trott av allt stök, men nu har vår nya chef börjat jobba lite smått och det känns som att det här kan bli bra - riktigt, riktigt bra! Vi har haft vårt uppstartsamtal och jag är grymt glad över att ha hittat mycket av den försvunna energin igen.

De flesta julklapparna är inköpta, bara några små kompletteringar kvar. Nu ska de bara slås in, får bli nån kväll framför tv:n efter barnen har lagt sig. Måste komma ihåg att slå in någon med "inte-julklappspapper" eftersom vårt charmtroll fyller två tre dagar efter julafton...

tisdag 6 december 2011

Kärlekstrubbel



Ville i fredags:


- Mamma, jag och Leo på dagis vill vara kära i Mira.
- Ja, men då är det väl bara att ni är det. Man kan ju vara kär i samma person.

- Ja, men vi tänkte att när jag är ledig då är Leo kär i hon och när Leo är ledig kan jag vara kär i hon. Men hur gör vi när båda är på dagis?


Idag:


- Mamma, idag försökte jag och Leo lura Mira så hon skulle pussa oss, men hon ville inte det. Och då ville inte Leo vara kär i henne längre.

- Nähä, men är du fortfarande kär i henne då?

- Nej. Min kompis Leo är ju inte kär och då vill inte jag heller vara det för mamma, man gör ju alltid som sin kompis gör.

Det här med kärlek är inte lätt, inte ens när man är fem.

måndag 5 december 2011

Från himmel till...



Tänk så många känslor som ryms inom denna snart tvååring. När jag lämnade henne imorse var det första gången jag verkligen kände att det var skönt att bli av med henne för jobbigare morgon har jag sällan skådat. Hon var rasande, arg och sur från det hon vaknade tills jag lämnat henne på dagis.


Hade mycket på jobbet och tänkte inte något mer på det förräns jag kom till mamma och pappa som hämtat barnen och möttes av en riktig solstråle. Hon var på sitt allra bästa och charmigaste humör. Hon sjöng, busade, hoppade, skrattade, pussade och kramades om vart annat. Världens gulligaste om ni frågar mig.


Tiden fram till läggning har humöret hunnit pendla med de flesta sinnesstämningar som rör sig däremellen. Från himmel till helvete flera gånger om. Inte konstigt hon sover gott på natten.

söndag 4 december 2011

Äntligen!

Då var årets gran klädd. Nu kommer jag inte att lämna huset om jag inte måste. 

fredag 2 december 2011

Nu börjar det...

Vi har precis sjunkit ner i soffan efter att ha förberett morgondagens packning. Imorgon börjar nämligen vårt nya liv som idrottsföräldrar. Ville ska på handbollscup i Kalix så pastasallad är förberedd och kaffepannan är laddad. Ska bli jättekul med en heldag med vår stora, fina kille. Vi har samling kvart över sju så lillasyster stannade hos mormor inatt. Bra lösning om än det hade varit kul att ha med henne också. Men det blir lite svårt med sovning och stillasittande för en tvååring.

I veckan har jag varit en sväng till Stockholm med jobbet. Hade egentligen ingen aning vad vi skulle ner och göra, men vi var vissa utvalda nyblivna seniors (en av våra ranks) från Norrland och mellansverige som fick vara med på en ledarskapsutbildning. Väldigt intressant och inspirerande. Det har ju varit en lite jobbig jobbhöst för mig med tanke på alla som sagt upp sig, men i veckan fick jag mycket inspiration och ny energi för nya utmaningar. Vi fick diskutera mycket kring ledarskap och feedback och jag blev ännu mer medveten om vad jag gillar och inte. Så därför berättade jag det idag, vad jag gillar - till den jag gillar. Kändes bra och verkade uppskattas.

Nu blir de nog sängen för någon sovmorgon får vi ju inte imorgon.