onsdag 28 september 2011

tisdag 27 september 2011

Tisdag och det känns som att det snart är helg!

Johan var hemma och vabbade idag igen. Imorrn är det min tur att stanna hemma och pyssla om sjuklingen. Då jag inte behövde lämna på dagis passade jag på att vara på jobbet 6.30! Skulle vara sjukt effektiv och jobba ikapp med de bokslut och övriga uppdrag jag har. Tji fick jag då strömmen gick, var borta alltför länge. När strömmen väl kom tillbaka höll datorn inte på att starta ändå. Sen hade jobbet jag gjort såklart inte sparats så det fick jag göra om. Resten av dagen gick dock riktigt bra så trots en usel start blev det nog riktigt bra ändå.


Idag blev det också klart att jag ska vara med och hålla en utbildning för våra kunder. Enligt chefen var det väääldigt viktiga kunder så det var bäst att leverera =) Och det mina vänner, det är precis vad Marran ska göra. Ska bli jättekul, väldigt nervöst men nyttigt och en bra utmaning och utmaningar har vi ju lärt oss att gilla.

Om ett par veckor ska jag ju själv på kurs på Kanarieöarna. Kollade för ett par veckor sedan att mitt pass (och resten av familjens) inte hade gått ut och det var ett par år kvar på dem. Toppen tyckte jag och la det åt sidan. Som tur var fick jag biljetten i veckan med en extra påminnelse att kolla stavningen på namnet så att det stämde överens med passet och då slog det mig...Mitt pass är ju inte alls aktuellt, jag har ju för sjutton gått och gift mig. Så imorrn åker jag och barnen till Polisen och fixar nya pass till allihopa. Lagom utflykt om nu grabben orkar!


Ville, typ 2 månader

söndag 25 september 2011

Städ, städ, städ!

Så var även den här helgen slut. En lite tråkigare fredagkväll vägdes upp av en jättehärlig lördag där vi hann med att möblera om på övervåningen. Ville och Klara ska få sova ihop i det stora sovrummet plus att Ville fått flytta upp alla sina leksaker dit. Jag och Johan har tagit Villes gamla sovrum och Klara har fått ett eget lekrum nere. Det känns jättebra, skönt att inte ha några barn i sovrummet (i början på kvällen i alla fall). Nu ska vi bara köpa en tv dit så i framtiden kommer jag väl att gå och lägga mig samtidigt som barnen. Utmaningen är ju att låta barnen sova i samma rum. Vaknar en, vaknar två och jag är rädd att det kan bli några tidiga morgnar och nattvak för hela familjen. Samtidigt tror jag att de båda kan känna en trygghet med att sova tillsammans så håll nu tummarna att det här blir bra.

På lördagen hann jag med en sväng till stan för en fika med finaste Knuffvännerna. Åkte hem och åt en härlig middag med älgkött, potatisgratäng, grönsaker och ett glas rött. På kvällen fick vi trevligt besök av vänner som vi inte träffat på länge. Bra dag va?!

Idag har städningen fortsatt och nu har är hela ommöbleringen klar samt resten av huset städat. Nu behövs bara en sväng till Ikea för att skaffa lite bättre förvaring till alla leksaker och lite nya gardiner och sånt, men det blir ju ett rent nöje. Har inte varit på Ikea på 2 år!!!

Idag blev det dock ännu mer tydligt att våran tid är alldeles för dyrbar för att läggas på städning så ikväll har jag skickat iväg en arbetsbeskrivning till städbolaget så snart behöver vi bara ta hand om mat och tvätt och det kommer jag göra med glädje!

Imorgon vabbar Johan, Ville har nämligen fått feber idag och jag har kundmöte inbokat. Skönt med jämställda män!

lördag 24 september 2011

Krokodil!

Hamnade på en trevlig konsert så här på eftermiddagen.

fredag 23 september 2011

Fantastiska kvinna!

Oerhört tacksam idag. En underbar kvinna kom med en fantastisk present. Spontant och omtänksamt och väldigt väldigt värdefullt. Jag blev rörd och glad och tillsammans med bra träff med min mentor blev den här dagen mycket, mycket härligare. Det betydde mer än du förstår. Tack, tack finaste, härliga vän!

Klara hjälper till att packa älgkött!

Lite stora handskar bara...

tisdag 20 september 2011

Jag vann!!!

Ett andrapris i kvällens vinlotteri. Tre nya flaskor till vinstället. Inte illa! Gott fika, trevligt sällskap och vinst på det. Kan inte bli bättre!

Känner mig väldigt stressad för tillfället, eller det känns som att jag gjorde det i en och en halv månad nu. Hade ett tillfälligt lugn i helgen då jag avslutade ett långdraget bokslut precis innan kickoffen, men nu radar bokslutet upp sig igen och tiden är knapp och olika deadlines som närmar sig med stormsteg. Jag försöker jobba på, arbeta metodiskt och lugnt, men inte så lätt med fullt skrivbord som en ständig påminnelse. Sen är det den eviga stressen över brist på träning, dålig matplanering, lite tid med barnen, lite tid med kompisar, lite tid för städ, lite tid för middagsbjudningar osv osv. Inne i en liten svacka nu, dags att ta sig ur. Någon som har tips på hur? Kanske ska ta och dricka upp vinet jag vann, då känns det kanske lite bättre...

lördag 17 september 2011

Kickoff

Hemma igen efter en supertrevlig kickoff med jobbet i dagarna två. Vi har varit på PiteHavsbad, alla kontor från Sundsvall och uppåt. Trots att det varit lite rörigt på jobbet senaste tiden och två av de bästa har sagt upp sig så har vi trots allt ett bra kontor fortfarande. Vi har haft riktigt trevligt. Vin, dans, god mat, geocashing, lite sömn, trevliga möten och inspiration för nya utmaningar.

Däremot har jag varit helt knäckt idag, länge sen man körde en tvådagars, så dagen har tillbringats i soffan, rejält bakis, men nu börjar det äntligen ordna upp sig. Kul att träffa barnen igen. Hoppas på lika fint väder imorrn så vi kanske får vara ute i höstluften som jag älskar.

onsdag 14 september 2011

Ledig dag och vad gör vi då - sover!

Klara ligger ute och sover i vagnen. Jag blev nyss väckt av telefonen då jag slumrade till framför tv:n och då hittade jag Ville så här. Perfekt sätt att fördriva en regn dag på!

söndag 11 september 2011

Ett år sedan



För ett år sedan låg jag inte i soffan i mysbyxor. Då var det klackarna i taket, den bästa dagen och roligaste festen. Johan har överraskat i helgen med blommor, en canvas med foto från bröllopet och i paketet var en cd med låtar från vigseln och festen. Grym present från min romantiska man. Jag är bra på mycket, men inte presenter tydligen för han fick ingenting...Men som Jempan sa, han fick ju mig...


Igår var vi på 1906. Fantastisk mat och sen Jägarna 2. Tyckte filmen var riktigt bra men lite obehagligt att det liknar mordet på Caroline Stenvall lite väl mycket. Osmakligt tycker jag. Något som däremot var riktigt, riktigt bra var ju Mia Skäringers show på SVT igår. Ni som missade den måste kolla på play. Otroligt rolig, tänkvärd och sorglig på samma gång. Jag både skrattade och grät. Klok och modig kvinna och såna gillas.


Ville är i en fantastisk ålder just nu. Är stum av beundran för denna kloka,fina kille. Är oändligt tacksam att jag fick bli hans mamma. Tacksam även att jag fick bli Klaras mamma, men hon testar oss lite mer just nu. Läste i Trotsboken att en tvååring har små konflikter med sina föräldrar var tredje till fjärde minut och större konflikter var fjärde timma...och jag lovar att det är ingen överdrift. Tur att hon är så otroligt söt emellanåt!

fredag 9 september 2011

onsdag 7 september 2011

Heja ISK!

Ville, världens bästa kille fortsätter att mata ut roliga uttryck och historier. I veckan hade fröken frågat om han ville ha en husman efter lunchen.
- Vad är det för nåt?
- Man kan kalla en hårdmacka för husman, förklarar fröken.
Ville tänker länge och säger sen:
- Men om man är tjej, heter det tjejhus då?

Bra dag idag. Många bra besked på jobbet. Trots att jag fortfarande har sjukt mycket att göra och många bokslut på kö, så känns det lite lättare idag. Skönt!

Idag blev det bestämt...nu ska vi anlita RUT för att hjälpa till med en ordentligare städning. Nån som har bra tips på firma/person att anlita. Man vill ju inte släppa in vem som helst i huset...

Seger i första matchen

söndag 4 september 2011

Hemma igen!

Vi har haft en fantastisk tjejhelg. Har tankat energi så det bör räcka till jul åtminstone. Vilka fina tjejer som varit med och det bästa är att de är MINA vänner. Tack tjejer för i helgen.

Hur härligt vi än har haft det så var kramen jag fick av Ville när jag kom hem nog ändå det bästa på hela helgen.
Nu blir det sängen så man orkar en ny arbetevecka!

torsdag 1 september 2011

Nu är det dags...

Väskan är packad och humöret på topp. Imorgon bär det iväg för en tjejhelg med mina finfina vänner. Vi ska fira att de var så duktiga och gjorde vårt bröllop till en fantastisk dag. En bra present tyckte jag. Det var ju ett tag sen, men nu är det äntligen dags. Att Sara ville följa var ju bara en bonus. Tjejmilen, prat utan barn, mat och vin och kanske lite shopping. Kommer att bli toppen, det är jag helt säker på.

Och på jobbet känns det bättre. Jag har jobbat över ganska mycket i veckan, men det har det varit värt för nu känner jag mig hyfsat i fas och det är ju väldigt mycket värt. Nu kanske migränen kommer lite mer sällan här framöver.

Lönesamtal blev det visst idag också och om det får man väl säga som chefen, bara att gilla läget =)