tisdag 30 augusti 2011

Jobb, jobb, jobb...det mesta som snurrar runt just nu!

Jag ligger efter...och det känns som att jag aldrig kommer ikapp. Har jobbat flera kvällar förra veckan, jobbade i helgen. Igår steg jag upp 4.30 och for på kurs i Umeå. Kom hem halv åtta, hann pussa lite på Ville innan läggning. Orkade inte jobba och kände mig slö som bara slökollade på Hollywoodfruarna. Ikväll har jag jobbat framför tv:n och imorrn ska jag jobba över på jobbet. Hoppas att jag hinner ikapp lite i alla fall så jag kan åka till Stockholm på fredag med hyfsat gott samvete.

Hade utvecklingssamtal i fredags. Utveckling var ordet. Kan bli lite trött ibland på att det aldrig kan vara bra som det är, man hinner aldrig riktigt stanna upp och känna att man är bra på det man gör, alltid krav på utveckling, att kliva ut trygghetszonen och utmana sig själv. Men som min kloka vän sa att utmanar du inte dig själv så utvecklas du inte. Det är när kraven är stora och det känns lite tungt, det är då du lär dig nåt och det är då du verkligen utvecklas. Så jag får väl helt enkelt lita på henne då...

lördag 27 augusti 2011

Ommöblering

Barnen har fått sig ett eget bord. Måste känna efter om jag är nöjd eller inte...

torsdag 25 augusti 2011

Mina fina!



Klara, 1 år och 8 månader på lördag är inte dum hon heller. Igår gjorde hennes stora idol, storebror illa sig när han ramlade med cykeln. Vi var inne, men hörde han gråta genom det öppna köksfönstret.

- Ville, amla, ykkel, ajaj, pappa, blåsa, botta.


Japp, precis så var det ju.

Ville, den bästa!



Vid middagen frågade jag Ville hur han haft det på dagis idag och hur det känns att gå på sin nya avdelning.






- Jag har jättekul på min avdelning mamma, jag känner mig som hemma.



- Men det var ju jättekul. Är det lika bra som på den gamla avdelningen?



- Det är bättre mamma. Där kände jag mig som en husvagn.



- Oj, hur känns det?



- Jag kände mig som en gammal, skruttig husvagn!









Imorse frågade han om han har 100 kompisar nu!



- För mamma, jag får ju så många nya kompisar varje dag.






Min söta, fina solstråle. Världens bästa!

Äntligen!

Efter en kvarts tupplur har migränen som jag haft sen jag steg upp äntligen släppt lite. Så då blev det att lasta upp kontoret i soffan. Sämre sällskap än Danny har man ju haft på jobbet.

onsdag 24 augusti 2011

Visst kan man säga att det snart är helg?

Det händer i mycket här för tillfället. Har tappat sugen lite och lägger energin på annat. Vi kämpar på med dagislämningar. Klara gråter jämt och jag gråter ibland. Har precis suttit och jobbat en stund. Är inbokad varje dag fram till slutet av september och då blir det så här. Inget jag gillar så förhoppningsvis blir det inte så ofta. Oj vad negativt det lät idag då. Vädret har ju varit fint idag, superfint till och med. Tog med mig barnen på en cykeltur, lämnade lite återvinning, köpte en glass och satt ute och pratade. Mysigt! Sen har jag några bra möten i veckan, grymt viktigt för hur hösten ska arta sig.

Började lite sugigt, men det blev bättre på slutet va?

fredag 19 augusti 2011

Hips vips var det fredag

Hej och hå vad den här veckan gick fort. Första jobbveckan har gått riktigt bra om än det varit lite segt emellanåt. Har lite svårt att hitta tempot. Kort om folk och det händer grejer hela tiden så det är onekligen inte tråkigt på jobbet. Blir en ytterst spännande höst kan jag lova...

Ikväll har vi varit med finaste vännerna i byn och fiskat kräftor som ska ätas imorrn. Har aldrig ätit "egna" kräftor förut så det ska bli grymt spännande. Vi kör knytis och jag ska stå för efterrätten så nu blir det till att googla recept.

tisdag 16 augusti 2011

Nu köööör vi!

Då var de två första dagarna avklarade och det känns både fantastiskt och inte...Jag trivs så himla bra på jobbet och känner hur skönt det är att bara vara Maria - vuxen och hyfsat klok, inte mamman. Däremot har jag redan hunnit bli ganska stressad. Har börjat planera in höstens uppdrag och det fylls obehagligt fort i almanackan och då vet jag av erfarenhet hur mycket jobb det brukar vara som aldrig planeras in, mycket sista-minuten-grejer som har lätt för att hamna på mig som har svårt för att säga nej. Det finns minimalt utrymme i höst att jobba över så det gäller att vara supereffektiv och smart när man väl jobbar. Men effektivitet och planering är jag ju faktiskt ganska bra på.


Barnen har ju haft sina två första riktiga dagar på dagis och det verkar gå jättebra om än de båda blir lite ledsna när de träffas i matsalen. Skär i mammahjärtat att de ska vara ledsna på dagis, men ändå lite fint att de båda tycker om varandra så mycket.


Hittade en intressant blogg ikväll när jag surfade runt. Lite väl extrem för min smak, men hon har mycket klokt att säga också. Bland annat det HÄR om hur man ska uppmuntra och berömma sina barn för att stärka deras självkänsla och känna att de duger som de är. Något jag funderat mycket kring då jag själv kämpar med detta nästan dagligen.

Imorgon är våran lediga dag. Ska ju i höst vara ledig varannan onsdag med start imorrn. Tjihooo!







söndag 14 augusti 2011

Dags igen

Hemma efter en fantastisk helg på fiskecampen i Jävrebodarna. Familjetid, god mat, vackert väder och fantastisk utsikt över havet. Härligt!

Började läsa Camilla Läckbergs Isprinsessan i torsdags och blev därför uppe längre än jag planerat. Var ju tvungen att få veta vem mördaren var. Känns bra att veta att jag har resterande 6 böcker kvar nere i källaren.

Imorrn väntar jobbstart och hardcore-dagislämning. Blir en bra dag, det känner jag på mig. Nu är det nog bäst att sova lite så jag inte blandar ihop debet och kredit...

fredag 12 augusti 2011

Härlig utsikt va!

Sämre kan man ju ha det en fredagskväll

onsdag 10 augusti 2011

Dagis eller förskola?

Tredje dagen av inskolning idag och det går faktiskt riktigt bra. Över förväntan måste jag säga så imorgon är det dags att lämna lilltjejen före nio och inte komma tillbaka förrän det är dags att vakna på eftermiddagen. Gruvar lite inför själva avskedet, men det är väl bara att ta tjuren vid hornen och gå därifrån, om än hon skulle vara ledsen...Blir spännande att se hur det går.

Idag satt hon i alla fall i pysselrummet och degade jättelänge, säkert en timme. Hon kanske fick hela familjens pysselådra. Hoppas det. Så kanske jag också får lägga lite pärlbrickor och måla teckningar vad del lider.

De har infört en ny inskolningsmetod på Klaras avdelning som jag gillar jättemycket. Som förälder är vi med hela tiden i början, 9.30-13.30. Vi är alltså med både vid lek, lunch och sovning så barnen ska känna sig trygga med alla rutiner. Bra för oss föräldrar också som får ta del av en hel dag på förskolan. Märkte att barnen är så mycket duktigare och klarar med än man tror. Klara 1.5 år står i kö, väntar på sin tur och går sedan och plockar sin egen mat från buffebordet. Bär tallriken till bordet och sätter sig och äter. Sötunge.

Ikväll har jag sorterat barnens kläder (igen). Känns som att man gjort det 100 gånger snart. Sorterat ut för små kläder, vilka ska sparas, vilka ska skickas vidare, plockat fram nya större kläder, märkt och sorterat upp igen. Känns skönt att ha koll på läget. Så ni som brukar få kläder, snart är det nog dags för en ny leverans...

måndag 8 augusti 2011

Bio med tjejerna och vad händer...

...brandlarmet går. Va fan...det var ju inte direkt bra väder för att stå ute och vänta

Ge en timlön

Det har väl inte undgått någon om svältkatastrofen i Afrika. Tragedin i Norge är jättehemsk och tragisk, men miljoner svälter i Afrika och de får typ 1 % av nyhetsflödet mot Breivik.

Idag har ju Aftonbladet sin kampanj om att skänka en timlön till Läkare utan gränser. Jag har gjort det, gör det ni också...

Kolla här vad 150 kr räcker till:

- rena vatten till 15 000 människor.

- ge vaccinationsskydd mot mässling till 100 barn.

- drickbar saltlösning för att behandla 25 patienter mot måttlig uttorkning.

Så vad tvekar ni på, skänk en timlön HÄR.

Det har börjat...

Nu börjar det...ekorrhjulet har så sakta börjat snurra igång. Lite skönt ska det bli med rutiner och jobb, men mest av allt känns det nog ändå lite jobbigt. Satt ute vid grillplatsen igår, barnen lekte, nöjda och glada, Johan pysslade på ute och då blev det så tydligt. Det är ju så här livet ska vara. Familjen - lediga och tillsammans, inte träffas ett par timmar per dag mellan jobb och dagis och läggning.

Vi har haft en fantastisk sommar. Jag har verkligen försökt tanka energi så mycket det bara går. Har njutit av att se barnen glada och försökt glädjas av att jag har dem fastän de varit arga ibland. När jag varit med fantastiska vänner har jag verkligen försökt påminna mig om hur lyckligt lottad jag är som har just dessa nära mig. För att inte prata om finaste familjen, stor som liten. Värdefull och den bästa jag har. Det kanske är därför det känns lite extra jobbigt med höst det här året, för att det blir extra tydligt vad lite tiden kommer att räcka till när både jag och J ska börja jobba och båda barnen ska in på dagis.

Men istället för att gruva är det dags att tänka på allt kul som väntar i höst. Tjejweekend till Tjejmilen, kickoff med jobbet, kurs på Kanarieöarna en vecka i oktober, kurs i Stockholm två dagar i oktober, härliga höstdagar med klar, hög luft, höstmarknad, helg i husvagnen, föräldralediga dagar med barnen.

Nu är det dags att förbereda lite för att underlätta kommande veckor. Här ska lagas lasagne.

fredag 5 augusti 2011

Härlig familjefredag...

Vi har lånat hem min finaste brorsdotter över natten. Kvällen har därför tillbringats med lekparkshäng och efterföljande (nödvändigt) bad. Nu sover den lilla och jag och de större ska snart bege oss mot husvagnen där vi ska mysa inatt.

Imorrn ska vi på stan och köpa skolgrejer till Majsan. Kanske ska jag försöka hitta mig en ny plånbok, då min gamla börjar ge upp. Passar ju bra då jag brukar bli sugen på en ny framåt höstkanten. Eftermiddagen avslutas med bio och nya Cars 2 i 3D. Härlig dag va!

Nu ska vi försöka få de stora i säng så det verkligen blir en härlig dag imorgon...

torsdag 4 augusti 2011

Vi campar

Mormor ville låna Klara så då passar jag och Ville på att sova i husvagnen - som står på gården. Pannlampan nödvändig för att hitta ut i mörkret :)

tisdag 2 augusti 2011

Våffelgräddning på Kalahatten

Lång kö, tack för tipset att vara där i tid. Andra utflykten för idag. Första gick till Swensbylidja. Vilken fantastisk semesterdag.

måndag 1 augusti 2011

Härligt, härligt!

Resten av huset sover. Johan gjorde sin första arbetsdag idag efter 7 månader hemma och det var nästan som att K kände det på sig för på förmiddagen var hon helt gräslig i humöret. Tur att det ordnade upp sig under dagen =)

I helgen har vi dansat och lett allt vad tygen hållt. Det har varit riktigt trevligt. Tänk vilken tur vi har som har föräldrar som passar våra barn så vi har chans att roa oss på egen hand med finfina vänner.

Idag är det äntligen bokat. Som vi har grubblat, diskuterat och funderat.Det blev ett Blue Village - Tres Vidas på Bahia Feliz på Kanarieöarna. Verkar vara ett grymt fint område. Tusen tack för tipset Carina (om än det blev andra lägenheter än vars ni bodde, på samma hotellkomplex i alla fall).

Känner mig nöjd med livet, fina barn och toppenvänner. Nu ska vi njuta av det sista av semestern innan en härlig jobbhöst väntar. Imorgon blir det Svensbyliden med Jempan och Melle.