lördag 30 juli 2011

Nachotallrik

- Mamma, den här nachotallriken var extremt utsökt. Så utsökt att den täcker hela rymden.

Det måste ju vara ett bra betyg på maten

tisdag 26 juli 2011

Äntligen bestämt!

Vi fick ju en fantastisk julklapp av mina föräldrar i fjol, nämligen en utlandsresa. Vi hade dock inte råd att åka med en gång + att vi haft lite svårt att enas om när vi ska åka, men idag kom vi äntligen till skott. I mars bär det av till Kanarieöarna. Känns toppen att ha nåt att längta till under den långa vintern. Nu ska vi bara lyckas hitta ett hotell som vill ta emot oss tre familjer. Är det någon som har bra tips på resmål eller hotell får ni gärna hojta till.

Fastän den riktiga sommaren börjar närma sig slutet och mångas semestrar tar slut på måndag så gruvar jag inte alls inför hösten. Älskar augusti och september med klar och hög luft och känsla av nystart. Blir alltid sugen att köpa ny väska, plånbok, almanacka, block och pennor. Förmodligen känsla av skolstart som håller i sig. I år börjar ju min finaste brorsdotter Maya förskoleklass så jag och hon ska åka till stan och köpa sånt man behöver inför skolstart. Ska bli en mysig dag.

Den här hösten kommer att bli en nystart för oss också, med två jobbande föräldrar och två barn på dagis. Blir spännande att se hur vi får till våra nya rutiner med hämtning, lämning, träning, matlagning, hus och hem, plus hinna ha en massa kul däremellan också. Hoppas det går bra i höstens löneförhandlingför då ska jag ska lägga det på städhjälp. Tänk så underbart att ha nån som kommer och sköter städningen en eller två gånger i månaden. Däremellan kan vi göra själva, men skulle inte det vara helt magiskt så säg! Det ligger väldigt högt på min lista om än jag vet att båda mamma och svärmor tycker att det bör man klara/hinna själv. Absolut skulle vi hinna det, men jag lägger hellre min tid på annat än städning...Menmen, får se hur det blir med den saken.

Vi betar sakta av roliga saker på semesterlistan. Känns som att vi verkligen tar tillvara på sista semesterveckan. Imorrn blir det tjejfest och sen utgång på 1906. Kommer att bli riktigt trewlitt. Syns i vimlet!

söndag 24 juli 2011

Back in town

Hemma igen efter en fantastisk vecka i Lycksele. Det har varit mestadels toppenväder, riktigt varmt och mycket sol. Goda middagar, mycket familjetid och glada barn (om än Klara visat sin mer bestämda sida ganska många gånger också). Ville har njutit av lite ny frihet. Som att få stanna kvar på minigolfbanan själv när resten av familjen går till husvagnen, eller att hänga på spelhallen med storkillarna. Min stora, fina kille - världens bästa! Han har varit på spelhallen x antal timmar varje dag, men det var inte förrän dag 6 som han började tjata om att få spela och det var efter att vi själva fått han att börja. Han var så nöjd att titta på när de andra spelade.

Det har varit en fantastisk vecka och jag längtar redan till nästa år, för då kommer vi igen för nionde året i rad. Hej och hå vad tiden går.

Som alltid den här tiden på året blir jag lite stressad för att sommaren snart är slut. Den är ju inte det, men jag tror många känner igen sig. PDOL-veckan närmar sig och sen är det augusti...och då börjar Johan jobba och då är ju sommaren slut, eller? Har så mycket jag vill hinna med innan sommaren är slut så det är bäst att sätta fart nu då. Vill hinna äta våfflor på Kalahatten, fara på Svensbyliden, båttur till Stenskär, hälsa på fam Lindkvist, Johan vill fiska aborre, bjuda in Knuffarna på grillmiddag, bjuda in fler på middag, kräftskiva, bada på Gläntan, campa på fiskecampen, känna lugnet...

Tur att augusti och september är två av mina favoritmånader.

Snart hemma

Resan hem gick betydligt bättre än dit då hon sett ut så här största delen...

På väg hem från Lycksele

- Ville, du måste ha på dig hörlurarna om du ska se på film. Jag och pappa vill höra på radio.
- Okej då, livet är fullt av besvikelser, för vissa...

torsdag 21 juli 2011

Fina barn

Ville är så stolt över sin nya tröja och väst att han inte ens vill leka, vill inte skita ner sina finkläder. Klaras klänning - loppisfynd för 15 kr.

onsdag 20 juli 2011

Alle man till vågorna...

Lycksele levererar idag igen. Det här är paradiset. Och bäst av allt, det är flera dagar kvar...

lördag 16 juli 2011

Nu åker vi

Husvagnen är färdigpackad och sitter fast på bilen. Direkt vi vaknat imorgon så åker vi mot Lycksele. En vecka med bad, barn, djurpark, minigolf, gåbingo, lekpark, god mat och mys i förtältet. Det här har jag längtat efter hela vintern.

torsdag 14 juli 2011

Nygammal soffa

Här är en gammal soffa jag tagit från Ersträsk. Vi hade först tänkt måla den vit, men efter en stunds funderande fick den förbli grön. Lite buntning av sitsen och några nya kuddar senare så har vi en en perfekt vilplats efter middagen.

Fint skräp till salu

onsdag 13 juli 2011

Härligt med semester

En bra semesterdag idag. Jag fick lite sovmorgon. Vi hade inga planer för dagen, men eftersom det var så fint väder, men inte badväder bestämde vi oss för att ta en cykelutflykt. Efter ett fikastopp på legdgården i Lillpite så hann det bli hela 14 km. Är väldigt imponerad av Ville som cyklade på sin lilla BMX hela vägen. Det längsta han cyklat innan idag är nog till Jempan och tillbaka. Han var väldigt nöjd när vi kom hem. Med all rätt måste jag säga.

Medan K sov middag, vilade storebror upp sig och jag och J passade på att göra lite nytta. Jag sydde en massa kuddfordral till inglasningen och Johan målade det sista på inglasningen som blev lämnat ifjol. En god middag på det och sen har jag förberett morgondagens loppis efter Roknäsvägen. Har rensat ut både det ena och det andra och jag lovar låga priser. Kom och fynda!

Barnen ja, de följde med till Rotegatan för övernattning.

Det blev en cykelutflykt idag...

söndag 10 juli 2011

Nu har hon blivit fru Johansson

Gårdagen var magisk. Bruden var strålande vacker, vigseln den finaste jag någonsin varit med på, platsen underbar och allt blev verkligen jättelyckat. Det verkar som att både brudpar och gäster hade en toppenkväll. Bröllop är verkligen speciella fester. Mycket kärlek och romantik, vänner, minnen, tillsammans med många festglada människor kan ju inte bli annat än succé...och succé blev det. Kvällens höjdpunkt stod nog ändå 12-åriga Alexandra för. Hon höll kvällens bästa tal och inte ett öga var torrt. Imponerande. Här kommer lite bilder. Försökte få dem i ordning men vi är inte överens jag och bloggprogrammet. Håll tillgodo!












































fredag 8 juli 2011

Äntligen dags!





Nu är nog det mesta fixat inför bröllopet imorgon. Naglarna är fixade, ögonbrynen plockade och färgade, festen planerad, tältet uppställt och borden dukade, kläderna strukna, barnens väska packad, blommorna plockade och humöret på topp. Har kollat alla vädersidor och det ser helt strlande ut. Då är det bara att gå och lägga sig då så det blir morgon någon gång!






onsdag 6 juli 2011

Det drar ihop sig...

Mycket att göra så här ett par dagar innan den stora dagen. Listan bockas av en efter en. Men det är några grejer kvar att fixa. Det har varit en bra start på semestern, mycket familjetid blandat med bröllopsfix. Semester när den är som bäst.

Nu ska jag gå och kolla av listan så jag vet vadsom ska göras imorrn. Puss på er!

söndag 3 juli 2011

Nu har den börjat!

Då var det semester och som jag ska njuta. Tror aldrig jag känt mig i så behov av semester som i år, så det ska bli riktigt skönt med 6 veckors semester.

I helgen har vi sett mycket fotboll. Älskar när stan lever upp en helg som denna. Ville har ju inte börjat med PSG än, men med tanke på min stora släkt så finns det alltid någon att kolla på. Vi har speciellt följt ett lag från Köpmanholmen där mitt kusinbarn spelar. De är bara 12 år men spelar riktigt bra fotboll. Tyvärr åkte de ut i åttondelsfinalen mot ett finskt lag som vann hela PSG med imponerande 41-1 i målskillnad. De hade bland annat ett tvillingpar, en tvärhand höga, som var helt otroliga. Snabba, tekniska och ett helt otroligt tillslag. Vi som stod bredvid trodde inte våra ögon.

En sak som slår mig en helg som denna är hur fantastisk min släkt är. Vi har haft en mindre släktträff vid flera av matcherna och jag blir mer och mer stolt och tacksam över detta fantastiska nätverk.

Nästa helg närmar sig med stormsteg och jag börjar nog bli lite nervös. Har drömt riktiga mardrömmar senaste nätterna där vi bland annat glömde att brudparet skulle vara med på själva bröllopsfesten. Vi i bröllopsteamet var ansvariga för att hämta dem till festen, men kom på först vid midnatt att de saknades. =) Drömde också att jag hoppade över flera, flera punkter i körschemat och övriga medlemmar i teamet var inte nöjda med mig... Hoppas inte vi gör några sådana stora missar på lördag. Var tvungen att sätta mig med program och manus ett tag i dag för att känna mig lite lugnare. Men det misslyckades. Lyssnade på musiken som ska spelar under vigseln under tiden och jag kände verkligen hur nervöst och pirrigt det kommer att kännas. Fick till och med den där ont-i-magen-känslan, när man måste springa på toan 17 gånger. Egentligen är det ju inte jag som ska vara nervös, det är ju brudparet som är i fokus på festen. Men att anordna bröllopsfesten för ens bästa vän är nog det finaste uppdraget man kan få och vi i bröllopsteamet vill ju verkligen att det ska bli lyckat. Det känns som att vi har läget under kontroll, planeringsmässigt i alla fall. Nu är det bara nerverna som ska kontrolleras. Det är inte varje dag man står och pratar inför 70 personer. Men som vi brukar säga på jobbet - en härlig utmaning!

Idag firar en av de finaste sin bröllopsdag. Hoppas ni haft det härligt vännen!