söndag 29 maj 2011

Grattis mamma!

Alla mammors dag idag och det är ju en dag att fira. Mammor sliter ofta och kämpar på i det tysta, klagar aldrig, får sällan ett tack, men kämpar ändå på - alltid med sina barns bästa för ögonen.



Min mamma är verkligen inget undantag. Trots sjukdom som bara blir sämre och sämre så klagar hon aldrig, trots att det ibland verkligen vore på sin plats. Jag gnäller nog mer över förkylning, träningsvärk eller stress än vad hon gör över en höft ur led. De fyra barnbarnen är ögonstenarna och flera kvällar i veckan har hon sällskap i sängen av någon av dem. Hon ställer alltid upp, tar ledigt från jobbet för att ta hand om sjuka barnbarn eller så jag kan åka på kurs. När jag, pappa och Johan har byggt altan eller fixat på huset så tar hon hand om markservice och barn och det är verkligen guld värt. Helt ovärderligt! Tyckte att det var lite konstigt att mamma pratade med fina mormor Karin varje dag medan hon levde, men nu gör jag desamma och det är konstigare om det inte blir av. Grattis på morsdag fina mamma. Du är den bästa!




Min dag började ju helt fantastiskt med Ville som satt och väntade med att jag skulle stiga upp så han fick ge det fina kortet han pysslat med på dagis. För mig är det här den finaste presenten jag någonsin kunde få. Ville är ju inte någon som gillar att pyssla så att han skrev ihop hela det här kortet själv, trots att han bara kan skriva Ville och Maya själv och alla kompisar blev färdiga före och sprang iväg och lekte, värmde mammahjärtat. Min fina, fina, fina kille.


Igår var han förresten riktigt rolig. En kompis till han kom förbi och frågade om han ville följa hem till han och leka. Ville säger då:

- Nä, det går inte, jag måste göra min matteläxa först.

Kompisen svarar då blixtsnabbt: - Men Ville, du har ju ingen matteläxa, du kan ju inte ens läsa.

- Nä, men jag vet att 3 plus 3 blir sex.


Riktigt roligt att sitta i buskarna och lyssna på de små liven.


Imorgon väntar Vårruset i Luleå. Tyvärr har inte uppladdningen varit den bästa då jag varit riktigt förkyld sista veckan, men jag hoppas det känns bättre imorrn. I övrigt är det ju två kortveckor på raken nu. Ska bli jätteskönt, men jag är samtidigt grymt peppad för att jobba så den här ledigheten hade kunnat komma lägligare någon annan gång. Men mycket familjetid är ju alltid välkommen, speciellt nu när jag inte träffat Johan på en vecka.


Till sist vill jag skicka ett särskilt grattis till Tjingan och Anders som igår blev mamma till en liten Signe. Vilka fina föräldrar hon kommer att få.Nu ska jag heja på Stenmark i Mästarnas Mästare. Finns ju ingen annan som kan vinna.

Världens finaste present

Kan själv...

fredag 27 maj 2011

Back in business

Äntligen är jag hemma igen. Det har gått superbra i Kiruna. Jag och Anna är ett grymt team, men med typ 55 timmar på 4 dagar så kände jag att jag kunde vara ledig idag med gott samvete.

Har kramats mycket med barnen idag och nu ligger jag och Ville framför tv:n och har fredagsmys. Pappan är i Stockholm och firar lillasysters födelsedag så i helgen är vi bara tre. Men det ska bli riktigt mysigt. Vi har lite smågrejer inplanerade, men vi ska mest kramas och leka. Trevlig helg på er

tisdag 24 maj 2011

Full dag

Har nyss tagit full dag. Känns som att jag är värd det efter att ha jobbat sen 05.15, visserligen inkl resa men ändå. Känner mig ganska mör i skallen. Nu tänkte jag börja på en ny bok. Får se hur många sidor det blir innan jag somnar?

söndag 22 maj 2011

Självförvållat!

Är riktigt sliten idag. Igår var det ju nämligen dags för Jempans möhippa. Det blev riktigt, riktigt lyckat. Jag är ganska säker på att vi alla hade en superkul. Huvudsaken är ju i alla fall att den blivande bruden hade det och enligt säkra källor verkar hon vara jättenöjd.

Är riktigt trött och sliten idag, men det var det verkligen värt. Nu blir det sängen. Ska upp 04.00 imorgon för att senare åka tåg till Kiruna dit jag och Anna ska och jobba tills på torsdag. Kom precis på att jag och Johan inte träffas förrän nästa tisdag eftersom han åker till Stockholm för att fira lillasysters trettioårsdag. Jaja, vi sliter ju inte ut varandra i alla fall.

onsdag 18 maj 2011

Hjälp att hjälpa!

Vet inte om jag berättat det tidigare, men en jobbarkompis åttaåriga flicka har fått cancer och nu har hennes kompis börjat sälja jättefina hättor till förmån för Thildas insamling hos barncancerfonden. Jag vet ju att det är många småbarnsföräldrar, mostrar, fastrar, mor och farföräldrar som läser här. Kanske har ni något liten tjej i er bekantskap som skulle behöva en tjusig hätta i sommar. Gå in HÄR och se hur ni gör.

Snart helg igen!

Idag kanske det släppte för Ville med cyklingen. Han har ju cyklat utan stödhjul ett par gånger, men han har verkligen inte gillat det och har inte velat göra det igen trots att det gått jättebra. Men idag böt vi cykel till den minsta och då gick det bättre. Han verkade jättenöjd och det gick till och med bra med starterna. Imorrn blir det visst cykel till dagge.

Vill passa på att gratulera finfina Therese som blivit tvåbarnsmamma idag. En ganska stor kille blev det visst. Det som är synd är ju bara att detta innebär att hon ska vara ledig från jobbet och det känns redan trist och tomt. Att tre till ska vara föräldralediga till hösten gör ju inte saken bättre. Fyra av fjorton borta till hösten. Lär ju ha det man gör =)

Blev tillfrågad att åka och jobba i Kiruna nästa vecka. Jobb från 7- så länge vi orkar, typ 22 måndag till torsdag lär bli en tuff vecka. Utmaning både för mig som åker och för resten av familjen som är hemma. Men min kära man tyckte att jag skulle åka och då fick det bli så. Det som är lite stressande är både bortatid från barnen, men även bortatid från allt som ska göras här hemma. Har tre stora rabatter som måste rensas från allt ogräs, inglasningen ska putsas från utsidan + städas invändigt, en soffa som ska målas, en lekstuga som ska målas inne+ute plus inredas. Men jag försöker tänka good enough och jag hinner det jag hinner!

Har dock hunnit putsa fönster idag. Våran fina inglasning har ganska många rutor att putsa. Det går ändå hyfsat snabbt då det inte är en massa gardiner och blommor ivägen. Ytterligare plus till inglasningen. Nu ska jag slänga mig i säng så det blir några timmar inatt. Tur att jag älskar mitt jobb, annars skulle det vara jobbigt att gå upp så tidigt. Hade tänkt bjuda er på ett bra vardagsrecept, men det får bli en annan dag.

lördag 14 maj 2011

Mera gråt idag

Började att kolla ESC idag, men det var ju så mycket skräp så det blev play istället. Vad gjorde man innan det fanns. Idag blev det nya programmet på fyran med Martin Stenmark, Kvällen är din. Så härligt med så mycket glädje och kärlek. Mycket tårar blev det idag, inte ledsna utan bara för att blev rörd. Verkar bli lättrörd nuförtiden och jag är ju inte ens gravid!

Bra dag idag. Sovmorgon, lite hemmafix inne, utelek med barnen, snabbvisit i Böle, plättlunch på inglasningen, vilat middag med Ville två timmar, grillat till middag, åkte till Ersträsk och bjöd pappa på nygräddad sockerkakka, hejat på Eric Saade, fix ute på altanen och nu lite tv innan läggdags. Utförlig rapport ni fick nu va. Jag försöker verkligen att njuta av helgen och uppskatta varenda minut, lite pretto kan tyckas, men det kan man väl få va.

Vi håller på att fixa med lite piff på altanen och jag är så himla nöjd. Äntligen börjar jag hitta min stil och nu börjar vara mer och mer nöjd med huset. Var och shoppade lite inredningsgrejer i fredags för presentkort vi fick när vi gifte oss...och det måste man ju säga att det är ju mycket roligare att handla med presentkort än utan. Gratis är gott och än är de inte slut. Toppen. Imorrn blir nog en liknande dag som idag. Johan har ju fri tid att välja vad han ska göra och jag skulle tro att han vill jobba lite mer. Men efter mycket egentid sista tiden så är jag mer än gärna en bra hemmafru nu.

Nu ska jag hålla tummarna för Eric Saade. Det är ju Villes stora favorit och eftersom han sovit middag idag så fick han vara uppe och se när han sjöng. Ville sjöng och dansade, men blev helt förkrossad när man inte fick rösta på sitt eget land. Så då skickade vi två låtsasröster (till Jennie) och Ville kunde lägga sig...supernöjd. Han skulle hålla tummarna för Eric Saade och drömma att han var han. Sötnöt! Än så länge ser det ju riktigt bra ut för Eric, bra jobbat!

fredag 13 maj 2011

Fredag igen, det var på tiden!

Väldigt bra fredagsunderhållning enligt mig, speciellt om man inte är så sugen på Ryssland-Finland. Om ni inte orkar se hela programmet kolla ca 20 min in i programmet. Kommer det några tårar? Jennie, du behöver inte ens svara...och inte du heller Carro...eller Challan.


http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/schulmanshow/article13019226.ab

Nu blir det sängen så jag är hyfsat utvilad imorrn. Det blir en familjedag för hela slanten!

Bildbevis

Här kommer bildbevis på nya inköpen. Trevlig helg på er

onsdag 11 maj 2011

Smoothiepremiär



Thailand mars -08

Till kvällsmat kom Ville på att han ville ha en smoothie. Då vi aldrig gjort någon tidigare så förklarade jag hur man gjorde. Lite youghurt, lite bär, lite mjölk och sen ville han ha i lite chocolate, så då fick det bli så. Sen säger lillprinsen:

- Åh mamma, när man sen har blandat allt måste man ta en sked för att smaka om det blev gott eller om det blev för nyttigt.

Han blev lite fundersam när jag förklarade att det faktiskt kan vara både gott och nyttigt på samma gång. Han har nog varit hemma lite för länge med pappan i huset misstänker jag.

tisdag 10 maj 2011

Hemma igen!

Härmed kan jag titulera mig Auktoriserad Redovisningskonsult. Det är därför jag var i Göteborg. Så nu är det dags att ändra visitkortet igen. Jag steg upp strax efter kl 3 imorse men som tur är har jag ju lätt för att somna i tid och otid så innan klockan var halv nio hade jag redan sovit middag tre gånger plus att jag läst Alex Schulmans senaste bok. Man hinner mycket om man stiger upp tidigt. Kanske ska göra det till en vana...eller så inte!

Tidigt

Känns lite jobbigt att jag redan varit vaken en timme och klockan bara är 04.15.

söndag 8 maj 2011

Livet är en fest

Vilken underbar helg jag har haft. Började med Knuffdag i fredags. Vi var hembjudna till Mari och hennes hus var verkligen en upplevelse att besöka. Eller vad sägs om en gammal kyrka som är ombyggd till hus. Grymt coolt. De hade även en egen fullt utrustad studio nere i källaren så där hamnade vi allihopa mot slutet av kvällen. Alla hade varsitt intrument och vi både spelade och sjöng. Inte alltid jättevacker, men det var fantastiskt kul. Hade jag haft en vinflaska i kroppen hade jag nog aldrig farit hem. Kul att få spela med riktigt proffsiga musiker.

Jag åkte bara hem och sov och sen iväg på nästa roliga grej. Tjejhelg med vinlotteriet. Hotellövernattning, shopping, trerättersmiddag, mycket vin, underbara vänner och mycket skratt. Vi hade en fantastisk helg med det var väldigt skönt att komma hem till min fina familj idag. Det har varit mycket i veckan och jag har inte riktigt haft tid för dem som betyder mest. Men i veckan är det ändring. Helgen är oplanerad och Johan har fått fri tid att göra vad han vill alla kvällar i veckan och till helgen. Det kommer förmodligen att bli mycket jobb ute med allt som ska fixas. Känns bra att ge han det.Tid är kärlek, i alla fall i vår familj. Kan vara tid för att sova, tid för vänner, tid för träning eller jobb.

Ikväll har vi haft kompiskalas för Ville. Nio tjejer och killar som röjde runt i två timmar. Han var mycket nöjd över kalaset och vi var nöjda när det var färdigt =)

Blev nog ett sånt här fånigt inlägg igen, där allt är fantastiskt och härligt, men det är så helgen har varit och det är så det är just nu. Jag är glad och tacksam och det känns viktigt att påminna sig själv om jag har det riktigt bra. Kanske kan det inspirera någon att uppskatta det som finns mitt framför näsan. Livet är ju faktiskt ganska härligt.

Imorgon inviger jag mina nya löpartights. Nu är det full fart mot Vårruset.

Det här väntar när jag kommer hem

torsdag 5 maj 2011

5-årskalas



Fem år, vart tog tiden vägen. Tänk att det redan gått fem år sedan jag klämde ut bamsebebisen Ville. 4800 g och 53 cm. Det känns både som jättelänge sen vi inte hade några barn och som nyss som vi var där i Sunderbyn.


Ville har varit finklädd i jeans idag, bjudit på glass på dagis, fått välja middagsmat (blev inte helt oväntat på Max), haft släktkalas och blivit uppvaktad med massor av fina presenter. Han var jättenöjd över sin födelsedag och det är verkligen det enda som räknas.


Nu väntar de tre bästa dagarna på hela veckan. Imorgon blir det Knuff för hela slanten. Förhoppningsvis hinner jag förbi och gratta mamma en sväng också. Ska försöka koppla bort stressen jobbet och njuta av allt roligt som händer. Försöker träna på att leva i nuet. Imorgon när jag är ledig kan jag ju ändå inte påverka jobbet, så då är det ju ingen idé att lägga energi på att tänka på det. Fokus på jobbet kommer tillbaka på måndag, nu väntar en fantastiskt rolig helg.

tisdag 3 maj 2011

Inga stödhjul

Idag är en stor dag. Ville har nämligen lärt sig cykla utan stödhjul. Tänk att man kan vara så himla stolt för en sån grej. Han såg så stor ut där han cyklade hemma på Rotegatan. Han är fortfarande inte superpeppad, men han erkände ändå att det var ganska roligt och att han kände sig duktig.

Halva veckan har gått höll jag på att säga, det är ju bara 2 av 7 dar än så länge. Kalasen är hyfsat förberedda och det som är kvar fixar Johan. Det blev klart att jag slipper Stockholm i veckan och kan därför vara med på Knuffträffen hela dagen och kvällen. Istället åker jag till Göteborg till veckan, en snabbis över dagen.

Jag känner att jag lever och det är ju härligt. Däremot har jag prioriterat bort träningen i veckan och jag tänker inte ha dåligt samvete för det. Ibland måste man välja helt enkelt och den här veckan är nog fulltecknad ändå. Men till veckan är det nya tag. Det är ju för sjutton snart dags för Vårruse. Gaah!

måndag 2 maj 2011

Det ska bli ett sant nöje att döda dig!

Okej, då sitter jag och grinar igen. Om ni inte gjort det förr, se det här. Viktigt ämne förmedlat av en fantastisk kvinna.

http://www.tv3play.se/play/244595/?autostart=true

Kanske inte var så fiffigt...

...att låta Klara ha Villes tuschpennor.

söndag 1 maj 2011

Tipptopp!

Återigen en härlig familjehelg. Nu när jag jobbar heltid och fortfarande inte riktigt vant mig vid att vara borta från barnen på dagarna, så är helgerna ovärderliga. Jag försöker tanka energi och kärlek och boosta barnen med mycket kramar, tid och närhet.

Vem kunde tro att vi skulle börja hänga i Ersa? Det är riktigt härligt att få vara med fina släktingar, göra ingenting vettigt utan bara ta dagen som den kommer, sitta ute vid elden på kvällarna, god mat och trevligt sällskap. Att vi lyckats fånga 43 råttor under helgen gjorde ju helgen. Det är tydligen ett råttår i år och det märks på stugan. I fredags såg vi massor med råttor, men när vi var färdiga med vår råttoffensiv så syntes inte en enda till på söndageftermiddagen. Bra jobbat alla inblandade.

Var en snabbis på tjejkväll i torsdags. Mycket folk och med glömd barnvagn till lillan såg det inte ut att bli en särskild lyckad kväll. Men, jag lyckades faktiskt hitta en bikini, den snyggaste i skylten till och med =)

Nu väntar en hektisk vecka. Har grymt mycket på jobbet, är ute hos kund hela veckan med tajta deadlines. Detta tillsammans med att finaste Ville fyller år och han ska ha två kalas, plus mamma och Jennies födelsedagar och att vi ska till Skellefteå och bo på hotell med vinlotteriet. Som om detta inte vore nog ser det ut att kanske bli en Stockholmssväng också mitt i allt, och om inte efterlängtad Knuffträff. Skulle vara trevligt att hinna med ett par löparrundor också. Bara roliga saker, men en fullspäckad vecka, men med lite planering och framförhållning (och det är jag ju bra på) så ska det nog gå vägen.

Tjingeling!