lördag 30 april 2011

Här körde vi skoter förra helgen...

...nu fiskar Johan med kastspö.

Vi har haft råttjakt här i Ersa. Fångsten hittills - 27 st, men det lär öka, jägarna är på hugget.

tisdag 26 april 2011

Grattis finaste!



Idag har vi varit och firat världens finaste Maya som blir sex år idag. Hon är en klok liten donna som har en speciell plats i fasters hjärta. Grattis fina du!


Igår hade vi en riktigt produktiv dag. Vi krattade nästan hela gården, rensade bort allt skräp från rabatterna, monterade upp studsmattan, tvättade och hängde fem maskiner, hälsade på svärmor, sprang en sväng, tränade cykling med Ville bland annat.


Vi har lite svårt att få Ville att träna cykla utan stödhjul. Johan är stressad och tror inte han kommer att lära sig förrän han är arton. Han tror han kommer att bli retad och vara ensam kille som inte kan cykla. Jag är lite lugnare och är säker på att han kommer att lära sig när han väl bestämmer sig för det. Jag försöker peppa han allt jag kan och försöka få han att inse hur kul det kommer att vara när han väl lärt sig. Igår sa han dock:


- Mamma, jag vill inte cykla. Jag är fear för att trills!

- Vad betyder det?

- Jag är rädd för att ramla!

söndag 24 april 2011

Sommar på gång?

Nu är vi hemma efter en fantastisk påskhelg i stugan. Vi har inte gjort mycket, mest tagit det lugnt och laddat energi. Som på så många andra ställen har vi haft helt fantastiskt väder så vi har varit ute hela dagarna. Barnen har sprungit omkring och lekt, supersnälla mest hela tiden om än Klara visat sitt temperament flera gånger om när hon inte fått sitt go (godis) eller kakka (kaka) Hon pratar ganska mycket nu och det går faktiskt att förstå riktigt många ord. Mamma och pappa såklart, titta, hej och hej då är några av orden. Några andra kan behöva ordlista:




Mojmoj - mormor


Boppa - Svempa


Ditta - Birgitta


Enni - Jennie


Go - godis


Kakka -kaka


Tu - ut


To - ost


Gågga - yoghurt


Ban - Banan


Pö - upp


Kajkaj - AJ


Böjböj - Börje


Bajbaj - hejdå (engelska kan hon också )


Naine - Laine


Må - Maud


Nena -Helena




Söt som socker är hon, men oj vilket humör damen har. Hon sover oftast jättebra, ca 12 timmar i sträck. I helgen hela nätterna i egen säng. På dagarna sover hon ca 2-3 timmar ute i vagnen. Båda gångerna är det bara att lägga ner henne och gå därifrån. Sen somnar hon av sig själv. Hon har ätit lite dåligt sista tiden, men i helgen upptäckte vi att hon fått två kindtänder så det kanske inte är så konstigt. Kakor, godis och glass får hon dock aldrig nog av. Till frukost äter hon gröt, sen en smörgås medan vi äter och sen måste vi duka bort för annars kan hon sitta och äta hela dagen.





Skönt med en extra ledig dag imorgon. Förhoppningsvis är det lika bra väder. Ser att många i byn krattat i helgen så förhoppningsvis ska även vår gräsmatta få sig en omgång. Sen ska jag tvätta...många maskiner. Hade tänkt få undan alla vinterkläder och annat skrot. Nu blir det sängen så jag får behålla den ganska utvilade känslan jag har nu.

lördag 23 april 2011

fredag 22 april 2011

torsdag 21 april 2011

Påsklov!

Då var det påsklov och det är väldigt efterlängtat. Vi har packat bilen full så nu väntar vi bara på att barnen ska vakna från sin middagssovning. Sen bär det iväg till Ersträsk. Det lär inte vara nåt skoterföre där, men vad gör det när man får vara ute och ledig med släkt och familj.

I veckan har träningsprogrammet inför Tjejmilen börjat. Det känns väldigt bra att ha ett program att följa, både för att få mer varierad träning och för att det blir lättare att pressa sig själv trots att det går lite tungt ibland. Pass nr 2 avverkades i morse och jag kan konstatera att det gick lättare i tisdags när jag ätit lite mer än en halv banan.

Johan, Ville, faster Helena och kusin Dexter var på Nimbys igår. Ville träffade en engelsk kompis som var lite äldre som han lekte mycket med. Killen åkte snabbare än Ville i rutschkanan och säger "I beat you!" varpå Ville blixtsnabbt kontrar "I will be popular". Klockren kommentar! Roligt att det repliken passade så bra in trots att Ville förmodligen inte hade en aning om vad killen sa.

Nu ska jag passa på att äta lite lunch och kanske läsa en bok. Bäst att passa på medan det är lugnt och tyst i huset.

Glad påsk på er alla mina fina vänner!

söndag 17 april 2011

Toppen var ordet!

En bild från hotellhelgen i Skellefteå där Maya gjort en San Fransisco som hon bjuder favoritkusinen på.
Vilken härlig helg. Vi har haft både egentid, familjetid, barntid och kompistid. I fredags var jag helt slutkörd efter jobbet. Jag var så himla trött efter veckans jobb och alla aktiviteter som varit att jag höll på att somna. Som tur kvicknade jag till lite av fredagsträningen. Mamma ville låna Klara så vi hade bara Ville hemma under fredagsmyset. Vi låg alla tre under täcken på madrasser på golvet och Ville njöt i fulla drag. Känns bra att få ge han lite egentid utan lillasyster som tar mycket uppmärksamhet. Ville fick sova i vår säng och det var ju ett smart drag av mig för fick jag gå och lägga mig kl 21. Helgen fortsatte finfint med tjejdag i Luleå. Trevligt med kompistid och en liten shoppingrunda. Under tiden jag var på stan var Johan, Ville och pappa i Ersträsk och fiskade och körde lite skoter. Ville var jättenöjd med dagen...och jag med. Vi blev bjudna på grillat hos mamma och pappa och då ville storebror stanna och sova där, så återigen hade vi bara ett barn med oss hem. Vi åkte dock inte hem, utan stannade hos våra finfina vänner i byn. Satt på deras inglasning och surrade, drack nån drink och nåt vinglas och hade väldigt, väldigt trevligt. Vilken fröjd det är att vi har så många fina vänner. Extra bra att de bor så nära. Jag som var jättetrött hela dagen och egentligen hade tänkt göra en tidig kväll kom inte i säng förrän halv två, men det var det verkligen värt. En toppenman som lät mig få sovmorgon gjorde ju inte saken sämre. Idag har jag gjort lite mat till påsk, hunnit med en springtur i stormen och sen hälsat på Johans mormor på kvällskvisten. En bra avslutning på en riktigt skön helg. Det som känns extra bra är att det ju snart är helg igen =)

söndag 10 april 2011

Härlig helg


Okej, jag erkänner. Jag är nog lite kär...i Danny. Otroligt duktig på att sjunga, dansa, otroligt trevlig med ett enormt tålamod för alla 745 barn som stod och köade och ville få autograf.


Och vi var alltså där. Danny och Eric Saade är Villes stora idoler så det kändes riktigt kul att kunna överraska med ett idolbesök på lördagen. Han var dock helt starstruck. Det var länge sen han var så fåordig. Men han fick i alla fall fram att han röstat på honom i Melodifestivalen. Som ni ser på bilden så ser han nästan lite rädd ut. Maya och Ville hade fått stränga order att hålla koll på mig så jag inte skulle sticka iväg med snyggingen. Vet inte var han fick det ifrån, kan det ha varit för att jag borstade tänderna innan vi åkte in till stan.


Igårkväll kom Lars och Carola hit på middag. Om jag får säga det själv så var det grymt god mat. Vi premiäråt på inglasningen och jag är så fantastiskt glad att vi byggde den. Vi hann ju bara få en försmak av den ifjol då den blev klar i slutet av augusti, men jag är säker på att det kommer att bli många härliga dagar och kvällar på den i år.


Det har varit en lugn och skön helg med mycket familjetid och vännertid. Har faktiskt fått lite vettigt gjort också, eller vad sägs om en löparrunda, putsat fönster, bytt gardiner, renbäddat alla sängar, tvättat alla sängkläder, lagat färdigt bilen och tvättat den. Känner mig nog riktigt nöjd med helgen nu när jag tänker efter. Så nu ska jag försöka ta mig i säng så jag får njuta ett tag av min renbäddade säng innan jag dejtar John Blund

fredag 8 april 2011

Bonusbarn

Vi har precis varit och kidnappat ett barn. Nu ska vi hem och fredagsmysa.

torsdag 7 april 2011

Helg igen!

Det börjar slita på att stiga upp strax efter fem varje morgon Men det är ändå värt det eftersom det gör att jag får vara med de finaste jag har en stund extra varje dag. Men nu är det bara kjolfredag kvar innan en familje/vilohelg väntar. Förhoppningsvis blir det fint väder så vi kan vara ute i friska luften.

Idag blev det uppenbart (igen) att det faktiskt hänt lite grejer i mitt tankesätt. Tidigare har jag känt mycket konkurrens, på jobbet i synnerhet och i livet i allmänhet. Har velat vara bäst, rädd för att någon annan ska vara bättre, rädd för att inte duga och för att inte bli omtyckt. Idag kom jag på mig själv med att vara tacksam och glad över att jag få jobba med himla många duktiga människor. Nu känner jag mig inte hotad på samma sätt utan mest inspirerad och tryggare i mig själv. Skönt!

Nu blir det nog sängen. Blir en bra dag imorrn. Kjolfredag (gör det hela lite roligare), roliga jobb, lunchdate med en toppentjej, sen kanske träning innan helg och fredagsmys.

måndag 4 april 2011

Tjejtjusare


Mamma, vet du hur man behandlar en tjej? Man ger dem något gott eller äckligt att äta, men inte bajs för det är FÖR äckligt.


Känns bra att han vet det i alla fall. Hade ju kunnat sluta hur som helst.


söndag 3 april 2011

Familjehelg!


Okej...såg just Ingemar Stenmark hoppa jämfota uppför en hög mur i nästa veckas program av Mästarnas Mästare. Han är ju helt grym den mannen. Någon annan som också är det ärPlura. Igår var det äntligen dags för mig att börja se Pluras kök. Kul program...och de verkar ju ha så himla kul ihop de där kändisarna.


Helgen har varit toppen. I fredags när jag kom hem hade Johan gjort värsta middagen. Stekt älginnanlår, klyftpotatis och rostade grönsaker, stekta haricot verts och hemmagjord tomatsalsa och vitlökssmör. Grymt gott. Tog sen sen prommis till affären för att införskaffa lite fredagsgodis. Mysig kväll med familjen på madrasserna i tv-rummet.


I lördags var vi och badade på Äventyrsbadet. Lite väl kallt i vattnet (och luften) men en härlig dag som avslutades med en shoppingrunda med mamma och sedan supergod middag i Öjebyn. Ville och Maya stannade kvar och sov över så vi tog den andra solstrålen och åkte hem. Som vanligt så fastnade jag framför datorn och Johan framför tv:n med telefonen i högsta hugg. Vi är nog inte särskilt romantiska av oss. Borde kanske jobba lite mer på romantiken =)


Idag har vi varit upp till Ersträsk. En heldag ute. Så himla skönt med en massa frisk luft. Längtar så himla mycket till påskhelgen då vi åker upp hela helgen. Vi verkar bli ganska mycket folk där och det är ju så himla härligt. Plats finns det så det räcker och blir över. Ska bli riktigt härligt att få en massa frisk luft, gå omkring i underställ, god mat, mycket lek med barnen och mycket tid för familj, kusiner och fastrar. Har vi riktigt tid så hittar även påskharen ända till Ersträsk.


Nu laddar vi för ny vecka med ännu ett avsnitt av Pluras kök.