torsdag 31 mars 2011

Vad ska man välja?

Johan och Ville är på hockey så jag och Klara har haft en tjejkväll. Nu sover hon sen en timme tillbaka. Själv sitter jag och funderar på hur jag bäst ska ta tillvara på den här egentiden. Det är inte ofta jag är själv hemma och får bestämma själv över fjärren. Nu är frågan bara, ska jag - sitta uppe och se hockeyn färdigt - passa på och gå och lägga mig och sova (ska ju ändå upp 5.10 imorrn) - planera lite inför sommarens bröllopet - passa på att se nåt annat än hockey, nu när jag ändå får bestämma själv vad som visas - förbereda morgondagens mentorsträff. - eller något helt annat Kjolfredag imorrn...eller klänningfredag rättare sagt.

onsdag 30 mars 2011

Cash in,cash out!

Igårkväll var det dags att betala månadens räkningar och alldeles nyss gjorde jag bort att deklarera. Som tur var blev det inte restskatt utan ett välkommet tillskott på ett par tusen. Har varit lite nervös över att jag skulle åka på en skattesmäll nu när jag varit föräldraledig hela året eftersom Försäkringskassan bara drar 30 %. Men tack vare (???) att man numera räknas till kategorin väldigt lågbetalda som behöver extra stöd för att överhuvudtaget överleva (i form av extra grundavdrag) så blev det lite skatt tillbaka. Har varit iväg på ett kvällsjobb idag. Kan bli så så här i inventeringstider. Det är så himla kul att få åka ut och träffa en massa kunder. Just den här kunden var extra trevlig. Kul med människor som GER energi. Imorgon ska tre generationer pojkar/killar/män/gubbar (välj själv vad ni tycker passar) iväg på hockey, så jag och Klara ska ha myskväll här hemma. Ville längtar mest efter att se björngapet. Sen tyckte han att de skulle köpa fika i pausen: "för mamma, jag känner på mig att jag kommer att vara hungrig efter allt hejande". Sitter och är lite hungrig. Försöker stå emot impulsen att hämta rester från födelsedagsfikat, eller göra kvällsmackor. Dumt att hoppa över kvällsmellanmålet. Kanske lika bra att gå och lägga sig. Redan onsdagkväll. Snart helg!

söndag 27 mars 2011

Luleå hockey tjalalalala!

Lite bloggtorka på sistone. Energin har helt enkelt gått till annat. Till att fylla år till exempel. Har haft en helg full av födelsedagsfirande, fredag, lördag och söndag. Är väldigt nöjd med fina presenter och framförallt med att få vara med familj och vänner hela långa helgen. Jag fyllde ju 32 år, men igår var det dags att casha in min trettioårspresent. Blev riktigt ompysslad och bortskämd av min finaste vän. Vi började med loppis och promenad i våra gamla hoods med mycket tid för ostört prat. Sen fick jag en helkroppsmassage på deras inglasning, ansiktsmask och fotbad. Vi såg hockey och sen en fantastisk trerättersmiddag. En riktigt bra trettioårsdag med andra ord. Idag har vi varit på plats i Coop Arena och tyvärr fått se Luleå förlora för andra gången i helgen. De var inte värda att vinna. Synd att de inte bjöd upp till bättre motstånd. Fick däremot tårar i ögonvrån innan matchen började. Hela hallen stod upp och applåderade i över tio minuter. Grym stämning, till att börja med i alla fall. I takt med att Luleås spel blev sämre och sämre så sjönk också stämningen. Nu ska vi försöka få tag på biljetter till torsdagen match. Hoppas vi lyckas. Ny vecka väntar. Den börjar bra med frissabesök imorrnkväll. Nu ska jag nog se Schulman show innan läggdags. Tjingtjong!

onsdag 23 mars 2011

Hejhopp

Bokade en kurs idag. Så till hösten åker jag hit en vecka! Kan bli härligt i oktobers höstmörker.

Idag bestämde jag även att jag ska gå ner i tid till hösten. Har våndats mycket fram och tillbaka om hur jag ska göra. Har vi råd? Påverkar det karriären? Hur kommer chefen att reagera? Hur går det på jobbet när redan 4 av 14 kommer att vara föräldralediga? Ska det vara omöjligt att kombinera karriär och familj om man är kvinna? Men när både hjärna och hjärta funderat färdigt och kom fram till samma beslut så var det inte så svårt. Det är klart att jag ska vara hemma med barnen. Det blir ingen jätteskillnad, men varannan vecka ska jag vara ledig på onsdagar. Ska bli grymt skönt med sovmorgon där vi slipper stressa iväg till skola/jobb, kanske hinna få undan lite hemma, nån tvätt, ett varv med dammsugaren innan vi kan åka och bada, en sväng på Nimbys, vara ute och leka eller bara vara hemma och spela spel och mysa. Den vecka jag inte ska vara ledig slutar Johan tidigt så barnen får ända bra veckor. Känns som en bra lösning.

Nu blir det nog sängen. Känns som att det kan bli en lång dag imorrn. Vi syns väl på bröllopsmässan?

tisdag 22 mars 2011

Bra tajming

Vaknade precis - alldeles lagom till att se Luleå gå och vinna på bortaplan i semi nr 1. Nu blev det ännu roligare med biljetterna till söndagens match som jag ska hämta ut imorrn.

Har haft Jempan och Melle på middag ikväll. Kul att äntligen kunna ses. Har haft lite Jennieabstinens sista tiden, men det lär vi råda bot på i helgen och det är jag glad för. Nu väntar två kvällar borta från barnen. Imorrn är det förskole- och skolråd kring ev nedläggning av Svensbyskolan och torsdag är det för bröllopsmässan där jag ska vara med och representera Xtravaganza. Sen är det ju dags för en väldigt speciell födelsedag på fredag som följs av en helg full att trevligheter. Ganska nöjd just nu!

söndag 20 mars 2011

Revansch


Den här helgen blev bättre än den förra...betydligt bättre. Helgen började med fredagsmys med hockey på madrasser fulla vardagsrummet. Jag somnade i och för sig kring halv nio, men det är ju det som är så skönt. Man kan med gott samvete somna vid tv:n efter en hel jobbvecka.


I lördags bjöd vi hit en kompis och hennes barn för lite pulkaåkning och sen grillade hamburgare till lunch. Vi hade fantastiskt härligt väder och jag nöjt i fulla drag av frisk luft och solsken. Vi stylade om oss från underställ, till kvällsblåsa, lämnade barnen hos farmor och farfar och åkte sen på middag hos en fantastisk vän i Luleå. Vi bjöds på otroligt god mat. Snart är det våran tur att bjuda och vad tusan skulle vi hitta på att bjuda på? Vi har lovat varandra att det inte ska bli en tävling där vi ska överträffa varandra, men man vill ju samtidigt bjuda på nåt gott som man inte behöver skämmas för att ställa fram. Det blev en riktig helkväll och vi somnade inte förrän tre... när hände det senast?


Det var därför riktigt skönt med sovmorgon imorse, sov till halv elva...när hände det senast???


Slängde i oss lite frukost och åkte sen för att vara med barnen. Tog en härlig prommis i solen innan det var dags att åka till mamma och pappa och äta middag och se hockey. Som ni märker har vi haft en riktigt härlig helg. Känns skönt med revansch från förra helgen.


Nu har jag samlat ny energi inför kommande vecka. Känns fantastiskt att jag har ett jobb som jag inte gruvar att åka till, snarare tvärtom. Däremot började vi prata lön igår med mina kära Knuffare och då är det ju bara att konstatera att det finns mycket, mycket mer att önska. Tur att det inte är så länge till nästa löneförhandling...

torsdag 17 mars 2011

Veckosammanfattning

Jag och min man fick en lunchdate på tu man hand idag. Besökte den nyöppnade restaurangen Järnspisen. Jag var väl inte överväldigad över lunchen, men det kan säkert bli jättebra. Kul med en finare restaurang i stan i alla fall. Kände att jag behövde lite uppmuntran efter en liten grej på jobbet. Inget allvarligt, men blev lite besviken och låg ett tag. Nya tag imorrn.

Veckan har annars rullat på som vanligt. Jobb, träning, lek med barnen, lite tvätt, tv och dator mm. Nu är det äntligen fredag igen. Känns som att den här helgen blir bättre än den förra. Förhoppningsvis är det fint väder så vi kan vara ute på dagen. Kanske Vallsberget eller Fästnäsbacken. Igår när vi var i pulkabacken säger Ville:

- Mamma, du och pappa är miffon!
- Men Ville, så där får man inte säga.
- Men miffo betyder ju att du och pappa är världens bästa föräldrar!

Sötrumpa! Det märks så tydligt att han verkligen uppskattade spontantid i backen, utelek och föräldratid. Bättring där då!

Lördagkväll är vi bortbjudna på middag i Luleå. Det ser jag verkligen fram emot. En vuxenkväll med finfina vänner. Najs!

Finfredag imorrn. Tror vi kör på leopard, eller vad säger du Mary?!

onsdag 16 mars 2011

Multimedia message

I pulkabacken

Skönt med lite frisk luft efter hela dagen inne vid skrivbordet

måndag 14 mars 2011

Bättre dag idag!

Helt okej dag på jobbet. Det kändes dock att jag satt uppe till 23.30 och såg Bröllopsfotografen. Trött när klockan ringde 05.10. Men efter en familjemiddag på Rotegatan så piggnar vem som helst till. Hann iväg en snabbis till stan med Ville för att uppdatera vårgarderoben. Varje år blir jag lika överraskad över hur tidigt man måste vara ute för att få tag i vårytterkläder. Nu är jacka och byxor inhandlade till storebror. Nu fattas bara nya stövlar. BlixtenMcQueen skulle det visst vara. Blir ut på jakt i veckan.

Imorgon väntar ytterligare en intervju, sen lunch med delar av bästa Knuff-gänget och efter jobbet kommer Jennie och Melle hit på middag. Ser ut att bli en bra dag.

Barnen sover, Johan är hos grannen och ser hockey och jag är själv här nere. Inte vanligt och det är faktiskt grymt skönt! Men nu blir det nog sängen...

söndag 13 mars 2011

Skithelg!

Den här helgen går nog till historien som en av de sämsta, om än det ordnade upp sig lite på slutet. Vi har varit risiga. I lördags var det jag och idag var det Johan. Ni ska slippa detaljerna, men jag är glad att jag mår bättre nu. Alla planer jag hade om en massa familjemys, härliga aktiviteter, middagsbjudningar, kanske en sväng på stan, Nimbys, ute i det härliga vädret, kanske lunch ute osv osv osv - allt gick åt skogen. Istället har vi mest varit på dåligt humör. Besviken för att den härliga helgen uteblev. Men det får bli nya tag till veckan. Tur att barnen finns i alla fall. Mina fina kloka barn som är så himla roliga att vara med...


Ny vecka igen ja. Har som vanligt den här tiden grymt mycket att göra på jobbet. Ska försöka sy ihop två av de större uppdragen jag jobbar med. Ett av dem är riktigt stort och jag är ansvarig för att få ihop allt (med hjälp av super-C såklart). En riktigt bra kund som ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Full vecka. Kul, kul!

Har klickat hem en klänning till sommaren bröllop också. Leverans i början av april. Blir spännande att se om den passar och om den är lika snygg i verkligheten. Tjingeling!

lördag 12 mars 2011

Mello

Jag och Ville hejar på Danny

fredag 11 mars 2011

Fredagsmys

Den 24 mars är det dags för bröllopsmässa på Statt i Piteå...och jag ska vara med!! Blev tillfrågad om jag ville vara representant för Xtravaganza tillsammans med Angelica på Korpen. Hon tyckte jag hade lyckats så bra och utvecklats så mycket så hon ville ha med mig som inspiration och förebild. Jag blev så himla glad! Mest för att jag blev tillfrågad, av alla Xtravaganzapersoner så valde hon mig. Sen gör det ju inte ont att jag får en månads träningskort (800 kr) och två gratisbiljetter till mässan. Så är det någon som är sugen på bröllopsmässa är det bara att höra av er.

Imorse när jag kom ner tio över fem hittar jag Ville sovande på soffan i vardagsrummet med tv-shop på tv:n. Jag hörde att han gick på toa inatt, men trodde att han gick och la sig igen. Nädå...han trodde det var morgon och gick ner och såg tv. Han har varit riktigt speedad ikväll. Tecken på en trött kille. Så båda barnen låg kl åtta. Så nu sitter vi och ser slutspurten på På Spåret. Är grymt imponerad över hur fantastiskt duktiga de är.

Nu hoppas vi att det ska vara bra väder imorrn så vi kan vara ute och leka. Kanske till och med grilla en hamburgare!

onsdag 9 mars 2011

Sjukstuga!


När vi var i Skellefteå på hotell förra helgen var det vissa grejer som inte var vad vi förväntade oss plus att Ville fick en stark elstöt av kylskåpet. Jag var en satkärring (som en på jobbet så fint uttryckte sig) och skickade ett mail till hotellet där jag förklarade vad som hänt och vad vi var missnöjda med. Idag kom belöningen - biljetter till Äventyrsbadet och Nimbys värld till ett värde av 1.290 kr. Det lönar sig att vara en satkärring.


Ville och Johan har åkt upp till Ersträsk för lite sportlovsfirande. Mamma skulle egentligen också med, men hon valde att stanna hemma med Klara istället. Och tur var väl det för hon fick magsjuka och spydde tydligen massor igår. Idag vid elva hade hon redan sovit två middagslurer. Inte pigg tjej. När jag var där ikväll piggnade hon till och förhoppningsvis är det värsta över. Känns dock inte helt okej att det är mamma som får ta hand om henne. Hon drog nitlotten kan man säga när sportlovsfirarna drog iväg och jag måste jobba. Men förhoppningsvis vänder det nu...

Klok kvinna

En av mina favoritbloggare skrev en bra krönika i veckan. Läs den!

söndag 6 mars 2011

Sköna söndag

Det har varit dålig aktivitet på bloggen här på sistone. Har bara varit sjukt trött sen jag började om att äta. Det var en av fördelarna med att gå på helfart - var grymt pigg hela tiden. Nu är jag tillbaka i vanligt slag - somnar på soffan nästan varje kväll, och det är ju inte så konstigt kanske med tanke på att jag stiger upp 5.10 varje morgon.

Helgen har varit toppen med mycket socialiserande. I lördags var det dags för Stefan & Sara och deras "uppdrag" de fick på bröllopet,nämligen en heldag i pulkbacken. Trots att det var lite blåsigt var det superhärligt att vara ute. God mat, trevligt sällskap och glada barn. Bättre kan det inte bli.

Efter en snabbdusch hann vi även med en handbollsmatch, middag och ett treårskalas innan det var dags för Mello och somna i soffan igen.

Idag var det premiär för första springturen ute. Fick hoppa lite mellan isfläckarna så jag springer nog gärna inne någon vecka till. Vi har bjudit mamma och pappa på middag och till mammas stooora förtjusning har Klara lärt sig säga mormor!!

Nu laddar jag för en ny fullspäckad vecka på jobbet medan resten av familjen har sportlov. Ska se lite på svtplay innan jag förmodligen somnar i soffan även ikväll.

onsdag 2 mars 2011

Jakten på lycka!

Såg precis Jakten på Lycka på Svtplay. Jag ÄLSKAR Hanna Hellqvist. Hon är så härlig, ohämmad och fantastiskt rolig. Om ni inte har upptäckt henne än- börja se Jakten på Lycka eller lyssna på Morgonpasset i P3.

I veckans program fick man se när de hade glödvandring och "gjorde pilen". Så är ni intresserade av vad vi gjorde i Fagervik den där dagen i höstas, den dagen då det vände, kolla då ca 21 minuter in i programmet.

http://svtplay.se/t/149507/jakten_pa_lyckan

Onsdagkväll nu, vilket betyder snart helg! Nice