måndag 31 januari 2011

lördag 29 januari 2011

I duschen...

Ville:

- Mamma, när man blir ledsen samlas alla tårarna i en cirkel i hjärnan, bakom en mur. Och när tårarna blir för många, för stora och starka då brister muren och då börjar man gråta.

Ja, precis så är det ju. Det här hade han tydligen lärt sig på Svampbob fyrkant. Det är nog ganska bra med tv trots allt.

fredag 28 januari 2011

När Klara är borta...

...har vi fredagsmys.

torsdag 27 januari 2011

Kjolfredag imorrn!!


Då var räkningarna betalda. Puh! Längtar till hösten när vi har två heltidslöner.


Känns inte som att det händer så mycket på veckorna. Hinner inte med så mycket mer än jobb, jobb, jobb och så lite barn och tv på kvällen. Jag har mycket på jobbet och det gillar jag. Men gillar man att planera så är mitt jobb inte den perfekta arbetsplatsen för det dyker hela tiden upp nya saker. Efter middagen ringde chefen om ett akutjobb, så imorrn blir det tidigt, tidigt på jobbet.


Igår hade vi första träffen med bröllopsteamet. Längtar massor. Ska bli så himla kul att få gå på bröllop igen. Och jag är helt säker på att vi kommer att vara ett grymt team.


Inte så mycket inspiration idag. Men sak som är bra. Klara har somnat direkt de senaste två kvällarna. Inte minsta lilla gråt när vi gått ut från rummet. Fabulous!


måndag 24 januari 2011

Sova sova säng säng säng

Då var det bokat! Flygbiljetterna till tjejmilen. Det bästa värdparet fick Jennie och Charlotta fick resan och boende till Tjejmilen i present för allt de hjälpte till med kring bröllopet. Sen har vi också fått med oss Sara i vår kvartett. Längtar massor, kommer att bli en riktig toppenhelg. Kollade flygbiljetter för ett par veckor sen och då fanns det riktigt billiga. Men de var tyvärr slut idag när jag skulle boka, men, men...det är bara att betala och se glad ut.

Sitter och funderar om jag ska se spårlöst med roknäskillen eller om jag ska gå och lägga mig. Det blir tidiga morgnar och för att orkamed barnen med bra humörkänns det vettigare att ta vara på sovtimmarna.

Idag har jag gjort en grej på jobbet som jag gruvat för sen jag började. Fick ett uppdrag typ första dagen som jag skjutit på lite, men idag var det dags. Det gick galant och betydligt fortare än vad det var räknat med. Nöjd och glad kunde jag gå hem idag. Skönt. Imorrn blir det kundbesök.

Kvällens läggning gick på ca 10 sekunder. Hon skrek alltså bara precis när jag gick ut. Vilken fröjd. Det gick så lätt. Alla ni som funderar på andra läggningsprocedurer. Testa! Det är så värt det.

Det blev visst inte sängen, sitter framför Spårlöst. Kommer säkert att bli några tårar innan kvällen är slut.

söndag 23 januari 2011

Fredag och söndag hela tiden

Riktigt kul med hockey igår. Första matchen för i år. God mat, trevligt sällskap och kul att få följa till den omtalade logen.

Idag har jag röjt undan i tvättstugan. Tagit mig en prommis medan jag lyssnade på P3-dokumentär om Hagamannen. Helt galet att jag bodde i Umeå under hela perioden, förutom vid sista överfallet vid Tegsbron. Otäck människa, men bra program.

Veckohandling, söndagmiddag hos mamma och pappa (som vi fräckt bjöd in oss själva på) och sen handboll där innan vi åkte hem och la barnen. Sen har det blivit Solsidan, Schulman show och den klassiska söndagsuppdateringen bland bloggarna. Nu blir det sängen. Tidig uppstignin imorrn så jag hinner med några km på löpbandet efter jobbet. Hoppas ni också haft en härlig helg.

fredag 21 januari 2011

Nu är det fredagsmys!


Äntligen helg. Det har varit en intensiv vecka på jobbet. Jag har massor att göra och hade önskat jag inte varit så ringrostig. Det tar mycket energi att komma tillbaka från föräldraledighet. Det tillsammans med att jag stigit upp mellan fem och halvsex hela veckan plus att Klara sovit dåligt gör att jag är grymt trött, grymt trött. Men det är kul, riktigt kul.


Var och tränade efter jobbet. När jag kom hem vid fem var middagen färdig. Blev tacos idag. Sen har hela familjen tagit en fredagsbastu. Lek och glada barn. Klara somnade på exakt fyra minuter idag. Ville la sig strax efter åtta efter lite tjat. Vi har ätit lite glass, sett På spåret och nu Skavlan. En bra kväll helt enkelt.


Imorgon verkar det bli fint väder (det var ju ett tag sen sist), så då blir det nog Vallsberget. Imorgon eftermiddag blir det att förena nytta med nöje då jag och några från jobbet plus ett gäng kunder ska till Skellefteå och se hockey. Det blir loge, middag och förhoppningsvis tre poäng. Just nu känner jag mig inte så peppad. Le och vara trevlig, ha chefen som kollar hur jag sköter mig =) Nä, det blir nog trevligt. Men innan dess hoppas vi på en riktigt lång natt.

onsdag 19 januari 2011

Uppdatering på läggningsfronten

Klara somnade på mindre än tio minuter idag. Det går framåt. Tur man har gjort den här resan en gång förr och vet att det är värt det... Lätt värt det!

Har fått veta idag att en kollega i min ålder på Luleå-kontoret har en 7-årig flicka med en elakartad cancertumör i magen. Har precis läst hela hennes blogg och det är med tårar i ögonen jag sitter och skriver. Oj vad livet är skört och kan vända snabbt. Man ska verkligen passa på att njuta av livet och ta hand om varandra. Tackar Gud (fast jag inte ens tror på han) att vi har två friska barn. Skulle vara det absolut värsta som skulle kunna hända. Usch, vill inte ens tänka tanken.

Nu är det nog gonatt så jag är pigg och fräsch imorrn när klockan ringer.

tisdag 18 januari 2011

Ännu en fantastisk Knuff-dag

Idag har vi haft näst sista Knuff-träffen. Förmiddagen handlade om att skriva CV och starta eget och inget av det är ju aktuelltför min skull, men alltid lär man sig nåt. På eftermiddagen fick vi jobba med en handlingsplan på hur vi ska ta nästa steg i karriären - karriärplanering helt enkelt. Jag har ju blivit mer och mer säker på vart jag vill och ännu tydligare blev det idag plus att jag idag fick konkretisera hur jag ska lyckas ta mig dit. Grymt inspirerande. Sen är det ju alltid lika kul att träffa alla härliga människor jag lärt känna sen i slutet av augusti. Tänker på dig lite extra idag Elvira.

Ikväll har vi haft 2/3 av familjen Persson/Johansson på besök. Trevligt med enkel vardagsmiddagsbjudning. Bra sätt att umgås helt enkelt.

Idag har vi påbörjat operation "få-Klara-att-somna-själv". Ikväll tog det en kvart. Känns helt okej för att vara första kvällen. Känns hoppfullt inför fortsättningen. Vi körde samma procedur när hon vaknade till för en stund sen och då tog det ungefär halva tiden. Håll tummarna att det går ännu bättre imorrn.

Nu ska jag se Hanna Hellquist nya program innan sängdags. Imorrn väntar frukostmöte med ett nytt nätverk i stan. Spännande att se vad det är för nåt. Tjingeling!

måndag 17 januari 2011

Dags för löneförhandling...

Om någon har en miljon eller två över så tar vi gärna emot.

söndag 16 januari 2011

En stor dag

Igår var en stor dag. Klara började nämligen gå...helt själv. Hon har ju gått mellan oss ett tag, en månad ungefär, men hon har inte riktigt knäckt koden. Men igår hände det alltså...och vi missade det, såklart. Ville började ju gå när han var på husvagnssemester med mamma och pappa lördag till söndag. Då hade han inte tagit ett steg själv innan och när vi kom och hämtade han på söndagen så gick han som om han inte gjort annat. Snopet att missa det! Klara skulle sova hos mamma och pappa igår (de var sugna på Klara-mys) så vi tog med oss kusin Maya till Godishuset innan vi skulle hem. När vi lämnade tillbaka Maya 10 minuter senare så hade hon börjat gå...och gå och gå och gå. Hon gick visst hela tiden! Hade hon inte kunnat göra det en kvart före. Nu kändes dock inte lika farligt att ha missat den här gången eftersom vi faktiskt fått se de första stegen mellan oss. Men ändå! Lite kul dock att det varit mamma och pappa som fått se den här milstolpen med båda barnen. Kul för dom i alla fall =)

I lördags följde jag med den blivande bruden till stans bröllopsbutik för klännings- och ringprovning. Det var så roligt och det fanns så många fina, fina klänningar. Jag kände så väl igen mig. Man provar några stycken först. De känns sådär, helt okej, men inte wow. Man börjar misströsta lite och tro att man aldrig ska hitta DEN klänningen. Men så plötsligt gör man det. Kärlek! Det gjorde hon. Klänningen var helt grym. Min bästaste vän kommer att bli så himla snygg. Åhhh. längtar så mycket till sommaren höjdpunkt. Kul ska det bli!

Blir nog en tidig kväll ikväll. Klockan ringer5.15 imorrn.

Det här mötte mig...

...efter 11 (!) timmars sömn.

torsdag 13 januari 2011

Shit...

...vad den här veckan har gått fort. Redan fredag imorrn. Har gått på adrenalin i veckan. Låter kanske konstigt för vissa, men jag är så sjukt taggad och nöjd med mitt jobb. Trivs så fantastiskt bra. Nu har det dragit igång på allvar, har varit ute hos kund hela veckan. Var in en sväng på kontoret idag och genast är det ganska mycket jobb. Grymt nöjd! Räknar med en vår med massor med jobb och det ser jag fram emot. Svårt dock med balansgången att räcka till överallt. Var iväg på ett möte ikväll och det kändes i hjärtat när jag bara hann träffa barnen en timme idag. Inte okej! Men snart är det helg och då ska vi kramas mycket.

Nu ska jag packa träningsväskan och krypa till kojs.Najs bajs!

tisdag 11 januari 2011

I'm lovin it

Två "riktiga" arbetsdagar avklarade...och jag älskar det. Det är hur kul som helst och jag njuter varenda sekund. Jag var lite ringrostig igår och ledningarna är lite längre än vanligt, men redan idag känns det mycket bättre så ge mig nån vecka så är jag nog på banan igen. Det blir en omställning för hela familjen att jag börjar jobba. Jag är helt övertygad om att Johan kommer att klara hemmalivet galant, tvivlar inte en sekund. Stora utmaningen blir nog för mig, men det blir en bra träning i att släppa kontrollen. Och det måste jag för att inte stressa sönder mig. Så jag tränar hela tiden på att släppa kontrollen, att alla saker inte behöver bli på mitt sätt osv. Och ni som känner mig bra vet att det här är en ordentlig utmaning men än så länge går det superbra.

Idag har vi även gjort ett ryck med tackkorten så snart kommer de. En stor sten som faller från mina axlar.

Nu blir det sängen, uppstigning 05.45 imorrn. Längtar redan (inte så ironisk som man kan tro)

söndag 9 januari 2011

Helgen som var

Sitter i soffan och håller på att somna. Det kanske vore en idé att göra en tidig kväll. Skönt att gå och lägga sig i renbäddad säng dessutom.

Vi har haft en härlig familjehelg där vi hunnit med dubbla svängar till Vallsberget, bortstädning av julen, renbäddat sängarna, tvättat tre maskiner, bjudit på middag, varit bortbjudna på middag, skottat (Johan i alla fall), sprungit, påbörjat pysslet med tackkorten, sett skidor och skidskytte och mycket mer.

Ville verkar ha knäckt balanskoden och idag åkte han för första gången med sele. Det var highfive när vi kom ner och det var en väldigt stolt kille som ringde till mormor och morfar och berättade hur duktig han varit. Nu är det bara att fortsätta träna. Tur att vi har nära och att det är gratis i barnbacken, för det lär behövas många timmar till innan nya Stenmark är född. Men vi är på god väg i alla fall =)

Alla ni som inte upptäckt Sommar i P1 än. Ni har verkligen missat nåt. Jag har hunnit lyssna på 7-8 stycken och alla har varit toppen. Kloka, kloka människor som har mycket vettigt att säga. Jag blir peppad och inspirerad av de flesta och det är riktigt bra träningsunderhållning. Idag var det Anna Carrfors Bråkenhielm i lurarna. Hon pratade om kvinnor i karriären. Ni blir nog inte förvånade om jag säger att det var extra intressant idag!

Ikväll är det ju Minuten på SVT. Vi sg det inte, men jag antar att Ville (som stannade hos mormor och morfar ikväll) såg det. Han har sett samma avsnitt två gånger idag och började testa ett av kaktricken själv. Han sa då med självklarhet i rösten:

- Mamma, när jag blir stor ska jag bli Minutenproffs, inte bara sportproffs.

Toppen med höga ambitioner, det gillar vi. Hoppas du sover gott gubben. Saknar en gonattkram och längtar redan tills vi syns imorrn.

Imorrn är det för övrigt jobbstart "på riktigt". Är förmodligen ute hos kund hela veckan. Nya kavajen är framlagd och jag är redo!

fredag 7 januari 2011

Utgång = hemgång

Har varit en toppendag. Började i Munksund där bästa Challan hjälpte mig med tackkorten. Jag hoppas alla håller med om "bättre-sent-än-aldrig". Vi skulle ha fått iväg dem tidigare men har haft lite struligt, men snart kommer de i alla fall.

Efter vi avslutat åkte jag till Korpen och sen vidare till Öjebyn för bad med pojkarna i familjen. Kul att bara vara med ett av barnen ibland. Känns bra att ge storebror den tiden. Ville var med Johan så jag var själv i omklädningsrummet. Ovan känsla och lite tomt. Det blev nog lite lite att tänka på för jag glömde både baddräkt och dyrt schampo i farten. Hoppas det finns kvar imorrn. Det blev senare middag på Krabburgerstationen. Nu ligger barnen och vi kollar in premiären av Lets Dance. Tror inte vi kommer att bli några av de som följer det slaviskt men...

I onsdags var det ju dags för utgång på Havsbadet. Känns bra att man nu blivit så gammal att man platsar där. Det var mycket folk, många väldigt trevliga återseenden, kul med en vuxenfest. Synd bara att kvällen tar slut så fort och att man nuförtiden behöver två dagar på sig att återhämta sig.

Idag när jag gick till bilen efter ha varit och tränat stannade en kvinna mig på parkeringen. Jag trodde först hon skulle fråga om nåt, typ vägen eller vad som helst men hon ville bara säga att jag hade snygg jacka och att den gjorde hon glad. Kul att höra och vilket bra sätt att göra någon (mig) glad. Det ska jag försöka bli bättre på. Att berätta för folk om de är snygga i håret, har snygga kläder, är inspirerande, trevliga expediter eller liknade. Lätt sätt att göra någon glad plus att man själv mår bra av att sprida lite glädje. Nu blir det nog sängen. Fortfarande inte återhämtad efter onsdag. Är det ett ålderstecken?

tisdag 4 januari 2011

Ipod...jejj

Fick min ipod som jag klickat hem från tradera idag. Splong ny, förpackningen aldrig ens öppnad. Tjänade 600 kr på att inte köpa den i vanlig affär. grymt bra. Kvällen har därför gått åt till att försöka förstå mig på hur den funkar. Har nu fyllt den med 20 intressanta Sommarpratarna. Ser fram emot att fara och träna imorrn så jag får börja lyssna. Måste få in lite bra springarmusik i den också. Skulle behöva en bra spellista för min hjärna är lite tom på sånt. Kanske ska kolla igenom bröllopsspellistan. Den kan kanske innehålla lite bra låtar att peppa till. Eller kanske, det vet jag ju att den gör.

Har varit och träffat min mentor idag. Hon är så klok. Känner mig verkligen priviligerad att få ha henne att diskutera med. Tror verkligen att hon kan hjälpa mig dit jag vill. Lyxigt!

Hann springa en sväng på stan innan också. Fyndade lite jobbarkläder på rean. Väldigt nöjd. Känns inte okej att komma med mjukbyxor och underställströja till jobbet, så några nya köp var tvunget. Imorrn är det fest. Premiär för mig för Hemvändarfest på Havsbadet. Känns toppen med vuxenkväll med finfina vänner.

Imorrn blir det lite träning, kanske shopping av glasögon, mys med barnen och sen PARTY!

Just det. Johan var till vårdcentralen med Klara idag. Hon har varit allt annat än frisk senaste veckan. Nu har hon även fått en fruktansvärd hosta och är allmänt missnöjd, trött och hängig. Läkaren tyckte tydligen bara det var bra att hon var sjuk för det skyddar hon i framtiden, till och med mot cancer. Otrevligt bemötande och ingen hjälp eller förståelse överhuvudtaget. Så grattis Cederkliniken. Ni har nu fått fyra nya kunder.

Och Challan...andra dagen var minst lika kul. Nästa vecka drar det igång på allvar med kundbesök hela veckan...och då blir det minst lika roligt. Undrar hur länge det tar innan det kulimnerar. Eller det kanske bara blir roligare...och roligare...och roligare.

måndag 3 januari 2011

Måndag...oj så kul!

Första jobbdagen är avklarad. Hur gick det då? Hur bra som helst. Det var riktigt kul. Kom på mig själv med att gå runt med ett leende på läpparna och det är ju inte helt fel på jobbet. Har ett par uppstartsdagar innan det drar igång på allvar på måndag. Som tur var kom C in en sväng så jag hann med lite kundjobb också. Kul, kul!

Har varit förbi hos S ikväll och kollat i hennes garderob inför onsdagens utgång. Ska bli riktigt kul. Taggad till tusen.

Har sett Året med Kungafamiljen idag. Jag struntar i alla skandaler under året. Jag älskar kungahuset, alla fina kläder och framförallt Victoria och Daniel. Så fina människor. Fick ståpäls igen, när jag såg bilder från bröllopet i somras.

Nu är det visst JVM-semifinal men jag funderar om det blir sängen för mig. Ska bara förbereda lite inför morgondagen.Tjingeling.

lördag 1 januari 2011

Året som gått

11-01-01. Bra datum för mig som gillar ordning och reda. En dag som denna lämpar sig ganska väl för en sammanfattning av året som gick så den kommer här.

Årets händelse

Måste bli vårt bröllop. Den roligaste dagen i mitt liv med mycket kärlek, vänner, familj, skratt och dans...och bästa mannen såklart.


Årets utmaning


Helt klart Xtravaganza och mitt kämpande med vikt, träning och mat. Det har gått över förväntan att gå ner i vikt. Men slitet fortsätter. Varje dag. Hela året. Men det har helt klart varit värt det. Det bästa jag gjort för mig själv. Någonsin.


Årets projekt


Ja, det här året känns som om det varit fyllt av projekt. Bröllopet, vår stora fina inglasade altan och Knuff. Det sistnämnda känns som ett otroligt viktigt projekt - projekt utveckla Maria. Det har gått strålande måste jag säga. Känner ett helt annat lugn, är otroligt fokuserad och målmedveten. Vet nu med säkerhet att jag kan uppnå precis allt som jag bestämt mig för. Känns otroligt spännande och utmanande. Speciellt med tanke på att föräldraledigheten är över och "jobb-karriär-Marran" taggar igång och startar upp på måndag.


Årets lycka

Det är ju såklart våra fantastiska helt underbara barn. Ville och Klara. Ni gör varje dag värd att leva. Jag är så otroligt glad att jag får vara eran mamma. Jag ska göra allt jag kan för att ni ska bli bra, kloka människor. Ni är kärlek. Mina hjärtan.

Här skulle det egentligen komma en fantastisk bild på de små livet, men datorn strular lite och lillasyster har vaknat och är helt galen. Så här slutar nog den här sammanfattningen. Känns som att det varit ett riktigt bra år, men det bästa av allt är att jag är helt säker på att 2011 kommer att bli ännu bättre. Bästisbröllop och bebis för fina vänner, jobb, kurs, tjejmilen, fina vänner, semester, jobb, fina kvällar på altanen, vardag med bästa familjen och jobb. Oj vad jag längtar till mitt jobb. Och nu är det ju bara en dag kvar.