söndag 31 oktober 2010

Helgen över för den här gången

Ja då var den här helgen också slut. Herregud vad fort det går. I fredags var det dags för jobbets årliga familjetillställning med tacos och bowling. Ville har längtat i flera veckor och tränat här hemma. Det verkar ha gett resultat för första omgången vann han över både mig och Johan. Om det var ett tecken på att vi var dåliga eller han bra det vette tusan. Duktig var han i alla fall.

I lördags hade vi inte så mycket att göra så vi åkte och såg lite innebandy i brist på annat. På kvällen blev vi spontanbjudna på middag hos bästa vännen vilket var väldigt trevligt. Även S,S och barnen kom förbi. Det blev hockey, sagostund, barnläggning och lite skitsnack blandat. Mycket trevlig kväll. Helgen har avslutats med ett kalas för Ville, avslutning av höststädningen för mig och Jojje och sen en söndagmiddag hos mapa. Trevlig helg. Får se hur trevligt den avslutas dock. Storebror ligger och hostar för fullt där uppe och har svårt att somna. Han har en väldig skräck att det ska komma upp slem eller annat när han hostar så han får nästan panik när han börjar hosta mycket. Hoppas det går över snart för finaste pojken.

I veckan är det ju höstlov så våra mammapromenader får vänta tills nästa vecka. Jag hade istället tänkt mig Korpen och min nya vän löpbandet ett par gånger den här veckan. Känns faktiskt riktigt kul.

Klara äter....

...med hela ansiktet

torsdag 28 oktober 2010

Äntligen penicillin

Har varit en galen natt med väldigt mycket skrik av en liten jänta med ofantligt ont i öronen. Detta har resulterat i alldeles för lite sömn för mamman och pappan. Som tur är har både lilltjejen och storebror varit jättesnälla hela dagen vilket verkligen har underlättat. Med tanke på att det är fjärde natten i rad hon har sovit så här dåligt så börjar man vara ganska så slut. Vi var ju till läkaren igår eftersom jag misstänkte öroninflammation (exakt samma symptom som Ville "öronbarnet" hade). Läkaren tyckte dock att penicillin var onödigt. "Barnen och immunförsvaret måste ju lära sig att ta hand om det själv". Det var en klen tröst inatt kan jag säga. Vi var tillbaka idag och fick träffa samma läkare. Vi hade laddat ordentligt för att kräva penicillin, men den här gången var det inga problem. Så nu har vi hunnit ge två doser och har vi riktigt tur kanske den här natten blir lite bättre.

Dagen har förutom läkarbesök bjudit på ett väldigt trevligt besök hon en kär, gammal vän. Roligt också att barnen som i princip aldrig har träffats fann varandra och lekte superbra. Så förhoppningsvis dröjer det inte lika länge tills nästa gång, för det här är verkligen en toppentjej på alla sätt och vis.

Igårkväll bjöd jag hem tjejerna från jobbet på middag. Väldigt trevligt att träffa alla igen och bli uppdaterad om vad som händer på jobbet. Vi kommer att träffas imorrnkväll igen då det är dags för den årliga familjefesten på E&Y som innehåller tacomiddag och bowling. Ville har längtat i flera veckor och imorrn är det så äntligen dags. Men innan det ska vi besiktiga Klara 10 månader (vad tiden springer iväg) och träffa en annan kär gammal vän. Fullspäckad dag alltså. Trevlig helg på er!

onsdag 27 oktober 2010

Trött tjej passar på att vila

Efter ett läkarbesök väntar vi nu på lite medicin. Nu får vi bara hoppas att kommande natt blir utan skrik.

tisdag 26 oktober 2010

Jag gjorde det!

Idag har jag övervunnit en av mina största "jag-kan-inte". Nämligen löpbandet på gymmet. Jag har varit på Korpen och fått mig ett nytt träningsprogram så jag kan fara dit och träna vettigt när det passar mig. Kändes riktigt kul och det gick riktigt bra på löpbandet. Jag hade faktiskt orkat mer än vad jag skulle enligt programmet, men jag ska verkligen försöka att ta det lugnt med löpningen så här i början så jag inte får en massa skador. Det är ju faktiskt bättre att jag kan träna hela tiden. Nu känns det stora träningsmålet "Tjejmilen 2011" faktiskt ganska nåbart vilket känns fantastiskt.

På eftermiddagen har jag hjälpt mamma att baka 140 bullar, så efter paltmiddagen som serveras snart så kanske man får smaka en ljummen bulle med lite kall mjölk.

Nu vill visst Ville ha datorn. Det var visst nåt spel som skulle spelas. När jag sa att han fick vänta tills jag var färdig sa han: " Men mamma, ska jag slösa bort hela mitt liv på att vänta eller?"

Så det är väl bäst att han får datorn nu. Tjingeling!

måndag 25 oktober 2010

Jul, jul, strålande jul!

Snart jul...eller kanske inte, men idag har vi i alla fall börjat med julsånger på kören. Riktigt kul och det kan nog infinna sig lite julkänsla i år igen.

Dagen började på öppen förskola på kyrkan. Riktigt, riktigt mysigt. Kommer att sakna det när jag börjar jobba, bra stund för både vuxna och barn. När vi kom hem fixade jag och Ville en Halloweenlykta av en pumpa. Bild kanske kommer sen. Blev helt okej, Ville blev då nöjd i alla fall och det är väl det som räknas.

Nu blir det strax sängen. Förhoppningsvis blir den här natten bättre än inatt då klarade var som en liten propeller och vaken halva natten. Som tur var steg Ville upp själv och såg tv (när vet jag inte) så vi fick sova en stund på morgonen i alla fall. Ny vecka med aktiviteter varje dag. Väldigt trevligt och ju mer man har att göra desto fortare går ju tiden fram till januari då jag börjar jobba. Det ser jag verkligen fram emot just nu om än jag kommer att sakna att vara med barnen hela dagarna.

lördag 23 oktober 2010

Helgen snart över!

Hade ett väldigt bra möte med chefen i fredags inför min jobbstart som närmar sig med stormsteg. Kul att bli uppdaterad om vad som händer och vad som är på gång. Det är nu bara drygt två månader kvar tills jag börjar och jag längtar verkligen. Många nya utmaningar att ta sig an, men tack vare Knuffdagarna i veckan känns det verkligen som att jag kommer att klara av det.

Gjorde lite ärenden på stan efteråt. Skönt att bara strosa runt lite. Hann vara några timmar med barnen innan det var dags för kickoff med Amatörkören. Vi var på Nodo och åt trerätters. Allt för 135 kr, väldigt prisvärt. Trevligt häng sen hos Ingan.

Imorse åkte vi före kl 10. Hade egentligen bara tänkt att fara och bada, men vi kom inte hem förrän 12 timmar senare. Eftersom Luleå spelade mot Skellefteå stannade vi i Öjebyn och såg matchen där. Mysig dag med mamma då pappa var iväg och såg matchen live.

Imorrn blir det styckning av älg för Jojje, vad jag och barnen hittar på vet jag inte än. Nu blir det sängen. Over and out!

onsdag 20 oktober 2010

Första dagen på nya Marrans liv.

Ja herregud, vad ska man säga. Är helt slut efter dessa två dagar. Det har varit helt fantastiskt, underbart, omtumlande och tänkvärt. Vi har hafts Knuffs berömda och omtalade hinderdagar, för Knuffmedlemmar omtalade i alla fall. Hela gårdagen fick vi jobba med våra hinder - vad hindrar oss från att nå våra mål och från att vara den vi vill vara? Kvällen gick ut på att utmana oss själva och bli av med hindren. En av övningarna gick ut på att vi skulle knäcka en pil mot kroppen. Vi tänkte ju självklart mot någon HÅRD del av kroppen, men det var mot den mjukaste delen...och den sitter nämligen på halsen, gropen där nyckelbenen möts. Vi fick placera pilen mot gropen och andra änden mot en björk och sedan knäcka. Läskigt var det, känns helt onaturligt att frivilligt försöka spetsa sig själv, men grymt coolt när man lyckades. Direkt efter var det dags för kvällens höjdpunkt som var glödvandring...och jag gjorde det!!!


Det var en väldigt speciellt kväll, nästan lite religiös, mer omtumlande för vissa. För mig känns det verkligen som att det är dags för den riktiga Maria att komma fram. Så ni som inte har träffat henne än, passa er!
För alla er som är intresserade av personlig utveckling säger jag bara, sök till Knuff. Det är det bästa jag gjort. En av de bästa grejerna är ju att jag lärt känna så fantastiskt fina människor, verkligen helt underbara. Alla delar med sig och blottar sig själva. Modiga och fina människor som gläds med andras framgångar och stöttar när det är jobbigt. Tack snälla ni för att ni finns.

måndag 18 oktober 2010

Bra natt = glada tjejer

Sovit 19.15 - 07.45. Det måste man ju säga är helt godkänt.

söndag 17 oktober 2010

Muskler efterlyses

Hemma i soffan igen efter kvällens gympapass. Kan återigen konstatera att jag har inte många muskler i kroppen. Men förhoppningsvis kommer de väl innan terminen är slut. Hoppas på en starkare och smidigare kropp med bättre kondis nästa år så jag kan nå mitt mål med Tjejmilen 2011. Hoppas förresten, det låter ju som att nån ska komma och ge mig det i present. Men jag har en plan hur det ska gå till, det gäller bara att följa den också.

Blev Humlan idag efter badet. Tyvärr glömde de bort Villes mat (för andra gången i rad) så jag tror inte det blir så många besök dit mer, inte med Ville i alla fall.

Har bara ett barn hemma ikväll. Ville följde nämligen hem för en lekstund med kusin Maya till mormor. Han ringde sen och sa att vi inte behövde hämta han för han hade tänkt sova där i fyra nätter!!! Det är jättekul att han trivs så bra och det värmer i hjärtat, men jag saknar han lite här hemma. Jag ska iväg på Knuff tisdag och onsdag så barnen skulle sova där måndag-onsdag, men nu blev det alltså en natt extra för Ville. Jaja, vi har passat på att vila middag lite extra idag och gett Klara lite mer uppmärksamhet än vanligt. Alltid nåt.

Så glad att vi har så fina vänner

Igår var vi på middag hos de här fina tillsammans med Jempan med familj.



Grymt god mat och en spännande efterrätt med en överraskning i som fantastiska Alexandra hade fixat. Barnen lekte superbra och V var så nöjd när han kom hem. Han hade haft såååå kul.

Glad var han även imorse när han märkte att Johan varken var på jobbet eller och jagade. Det var väldigt länge sen J var hemma en morgon och det märktes på Ville att han tyckte det var lite konstigt men väldigt roligt. Nu blir det att åka och bada i Hortlax och sen kanske lunch på Humlan med mamma och Majsan.

fredag 15 oktober 2010

Bad som bad

Storebror har feber så dagens planerade badhusbesök blev inställt. Det fick bli såhär istället, och hon verkar inte misstycka

torsdag 14 oktober 2010

Snart helg

Det var riktigt snöoväder imorse så dagens promenad ställdes in. Jag tänkte istället passa på att vila en stund eftersom veckans sömn varit väldigt upphackad och ovanligt kort, men Klara som vanligtvis brukar somna kring 9.30 var nu på sitt allra bästa humör fram till storebror skulle hämtas från dagis. Men väl hemkomna så gick vi och la oss allihopa och vilade en stund. Grymt skönt.

Igår var det dags för vinlotteri igen. Den här gången höll vi till hemma hos mig, närmare bestämt på inglasningen. Så mysigt att sitta där ute när det är mörkt och lite ruskigt väder utanför. Jag vann ingenting den här gången men det kvittar. Är så nöjd över att få tanka positiv energi med dessa härliga tjejer.

Idag har jag fortsatt med operation höststädning och nu börjar det äntligen närma sig slutet. Kvar är bara Villes lekrum och badrummet (och kanske källaren men det har en tendens att prioriteras bort). Idag var det dags för hall och farstu. Jag gick igenom och sorterade alla kläder, mössor och vantar och kunde konstatera att Ville växt ut det mesta, så nu måste det inhandlas nytt.

Nu ska jag sätta mig en stund med min nya hobby, mastodont-sudoku, som är 16x16 rutor istället för det vanliga 9x9. Att jag håller på med sudoko är ett säkert tecken på att det är dags att börja om att jobba, hjärnan behöver lite mer stimulans än den får här hemma. Det känns både och. Ska bli jättekul, men jag kommer att sakna mina småfjärtar.

Nu tar vi helg!

måndag 11 oktober 2010

Borta bra men hemma bäst

Nu är vi tillbaka i vardagsrutinerna efter en helg på tu man hand. Det har varit superhärligt. Jag har shoppat precis det jag hade tänkt innan och är väldigt nöjd över mina inköp. Det blev bland annat ny vinterkappa, väska, skor, jeansleggings, gardiner och några tröjor. Och en bh på rea. Har nog aldrig hänt innan. Nöjd!

Vi har hållit handen, ätit god mat, sovit ut, pratat och myst. Har varit en jättehärlig helg. Varje gång vi är iväg på nåt sånt här (omän det bara är till Luleå eller Skelleteå på hotell) säger vi att vi ska göra det oftare, en gång per halvår, men ändå blir det inte att man tar sig råd. Varför inte? Det är ju så himla viktigt.

Idag har vi varit på öppna förskolan på kyrkan. Väldigt trevligt ställe. Sen har vi paketerat en massa älgkött, ätit älgkött och krattat lite höstlöv. Kvällen avslutades sedan i Böle tillsammans med Amatörkören. Det lät faktiskt riktigt bra, i alla fall på slutet.

Imorgon blir det en lugn dag hemma med långprommis med Vickan och sen lite pyssel och fix här hemma tillsammans med barnen.

lördag 9 oktober 2010

Visst ser jag utvilad ut?

Efter 10 timmars ostörd nattsömn och hotellfrukost är vi nu redo för seriös shopping.

torsdag 7 oktober 2010

Honeymoon

Imorgonbitti åker jag och den här snygga karln till Stockholm för vår lilla bröllopsresa.

Ska bli fantastiskt härligt att bara få vara vi två, kanske hålla handen på stan, äta och dricka gott, sova hela nätter, äta hotellfrukost, äta gott och dricka gott och förhoppningsvis hinna shoppa lite. Vi ses på andra sidan helgen.

tisdag 5 oktober 2010

Fullmatad dag

Har äntligen satt mig i soffan efter en heldag full med aktiviteter och möten. Idag har varit stora jobba-med-mig-själv-dagen och jag är helt slut i huvudet. Jag har bland annat träffat min blivande mentor, varit på hälsoundersökning och varit på upptaktsmöte med XV. Jag har jobbat väldigt mycket med mig själv senaste tiden, jag funderar mycket och försöker ständigt bli en bättre människa som mår bra med mig själv osv. Det har hänt mycket i mitt liv senaste tiden och mer kommer det att bli. Det känns jättebra med min nya mentor och jag hoppas hon kan hjälpa mig att göra många rätta val.

Efter dagens mangling passar det bra med en dag där man inte behöver tänka överhuvudtaget. Imorgon är det nämligen dags för höststädning av nedervåningen. Pappa kommer och hjälper mig med köket och vardagsrummet. Ni som undrar hur det gick med städningen i söndags. Jotack, det gick bra. Men jag fick avsluta med hjälp av mamma istället. Johan åkte nämligen iväg på jakt istället. Så kan det gå!

Testar nya vintermössan

Nu väntar sängen. Imorrn är det fullspäckat schema som gäller, men det är ju så det ska vara. Ikväll har vi haft finaste vännen på middag och det firades med kanelbullar dagen till ära. Nu gonatt!

lördag 2 oktober 2010

Härliga helg

Har haft en fin dag med familjen. Johan var och jagade på förmiddagen så jag och barnen åkte iväg på höstmarknad i Öjebyn och oj vad vi fyndade. Lättsockrad hemmagjord jordgubbssylt, nyttolimpa, superfina tofflor till mig, stickade sockor och vantar till Klara för 150 kr (superfina), bild kanske kommer imorrn. Köpte också några tryfflar, potatis och smörmusslor. Samma fika som mormor alltid brukade ha till jul. Nu måste jag försöka hitta receptet för de var helt fantastiskt goda. Tänk vad många duktiga människor som sitter hemma och pysslar och sen säljer alla superfina saker så himla billigt.



Ville var på kalas på eftermiddagen och Klara sov i tre timmar så jag och Johan hade en lugn kaffestund i soffan. Japp, jag har också blivit vuxen, har blivit tre koppar idag. Till middag blev det älgfilé provencale. Grymt gott! Vi tog oss en liten kvällspromenad till vänner i byn. Alltid trevligt, synd bara att man inte träffas oftare.



Imorgon ska Johan skippa jakten för han var visst så himla sugen på att sätta igång med höststädningen, så då är det väl bäst att man hakar på. Nu ska jag se reprisen av nya serien "The Event". Får se vad det är för nåt.