torsdag 30 september 2010

Har man blivit gammal om man läser Tara?

Hade tänkt skriva ett långt inspirerande inlägg, men datorn började lukta bränt, så det var inte läge. Måste köpa en ny, kanske efter Stockholm. Snart kjolfredag

söndag 26 september 2010

Mysig helg

Det var visst ett par dagar sen jag skrev. Jag försöker minska min datortid och då kan det bli så. Helgen som har varit har varit väldigt trevlig med mycket socialiserande.

Hade en trevlig lunch med fin vän i fredags. Fredagskvällen tillbringades med vinlotteribrudarna på Valdino där vi avnjöt en trerätters. Alltid lika kul att träffas. Nästa träff blir hemma hos mig. Ska bara bestämma en dag som passar.

Lördagmorgon åkte vi och badade tillsammans med U och barnen. Åkte sen på nyöppnade Humlan och åt lunch. Mysigt ställe som jag kan rekommendera till er som inte redan varit där. Hann pyssla lite hemma innan kvällens middagsgäster kom på besök. Det blev kycklingtacos ute på inglasningen. Älskar att sitta därute. Harmoni.

Ville följde mamma på gudstjänst idag eftersom kusin Maya skulle uppträda med sin kör. Jag passade på att putsa lite fönster medan Klarisen sov. Hann inte färdigt så jag får fortsätta en annan dag. Söndagmiddag hos svärmor och sen avslutades helgen med gympa. Nu är jag dödstrött och kom precis på att jag inte har duschat. Måste göras OMG.

Farmor frågade om Ville ville komma och sova där nästa helg och då säger han: Japp, men då måste jag ta med mig mitt slagträ ifall de har några piñatas.
Så vi får väl se om de har det helt enkelt

onsdag 22 september 2010

Väldigt trevlig dag lider mot sitt slut

Har precis kollat igenom de över 500 bilderna Matilda tog på bröllopet. Så himla kul att ha så mycket fina bilder som man kan kolla igenom och drömma sig tillbaka.



Nöjd tjej!




Ringen på fingret = ännu nöjdare!

Igår var jag hos Carro och lånade mig en jacka tills vi ska till Stockholm. De jag har sen tidigare är lite/mycket stora och jag hade tänkt köpa mig en ny i Stockholm, men det kan ju vara kul att ha nåt på väg dit också. Den garderoben skulle man ju kunna döda för =)

Idag har jag varit och shoppat lite mer kläder. Två klänningor/tunikor och lite leggings. Kul att kunna klä upp sig lite eftersom jag mest hasar omkring i mjukbyxor.


Idag blev vi först bjudna på paltmiddag hos mamma och pappa och sen även på fika hos U och barnen. Väldigt trevligt intiativ. En av mina allra närmaste vänner som vi träffar alldeles för sällan, men nu ska det bli ändring på det, eller hur! Tack snälla du för idag!

måndag 20 september 2010

Citat vid frukost

Åh mamma, kräm med en ljuvlig smak av jordgubb.

söndag 19 september 2010

Valvaka

Jag och barnen tog en promenad till OK igårkväll och köpte en tidning. På förstasidan på nån av kvällstidningarna var det bild på Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt. Då säger Ville: Men mamma, där är ju ditt favoritprogram på tv.

Oj, det kanske har blivit rätt så mycket politik här hemma på sistone. Men jag tycker faktiskt att det är väldigt intressant, allmänbildande och väldigt viktigt att vara insatt. Idag har vi därför varit och röstat. Tydligen mamma med, toppen! Såg ett inlägg på Martin Melins blogg där han undrade varför det var så himla hemligt vad man röstade på och så är det ju verkligen. Jag vet inte så många som öppet står för vad de röstar och det kanske inte jag heller alltid gjort. Men jag står för att jag tycker det är viktigare att se till att alla har det bra än att bara jag har det. Jag betalar hellre lite extra i skatt om jag vet att vården funkar, att de som är sjuka verkligen får hjälp och ersättning, att det är små barngrupper i förskolan, fler lärare i skolan, större satsningar på järnväg och förnyelsebar energi. Och jag hade gärna sett att Sverige fått sin första kvinnliga statsminister. Tyvärr verkar det ju inte bli så!


Nu till något helt annat. Ikväll har jag varit på gympa. Som jag har gruvat. Och jag kan lova att jag kommer att få träningsvärk, men det känns grymt bra och jag kommer att fortsätta nästa söndag. Lika bra att skriva det här för i Knuff har vi lärt oss att om man skriver ner och berättar för sina bekanta om sina funderingar, drömmar och planer så är det större chans att det kommer att ske.
Till sist bjuder jag på en av mina favoritbilder från bröllopet!


Premiärtur

lördag 18 september 2010

Studiebesök på brandstationen

Trötta barn efter helt varv runt Coop

Helg igen!

Jag och barnen har ju sovit hos mamma inatt. Trevligare att ha fredagsmys tillsammans med någon än att sitta hemma själv. Vi hade tänkt att ta med storbarnen på springtävling runt Coop idag, men just nu spöregnar det så vi får se hur det blir. Det kan ju inte regna hur länge som helst kan man tycka.

Var på stan och inhandlade den blacka jackan igår och Ville var supernöjd. Han satt och såg tv med den på när vi kom hem. Problemet var att han ville ha blacka täckbyxor och en black mössa, men då sa jag stopp. Det kan ju vara kul med lite färg så jag tvingade på han en supersnygg stickad mössa som han var så himla söt i.

Var in på Keramix och kollade in vad vi ska köpa för presentkorten vi fick i bröllopspresent. Träffade då Isa som levererade årets familjekalender. När jag berättade för Ville att det var en kalender i paketet undrade han om den innehöll choklad. Så Isa, det kanske kan vara en idé till nästa år.

Får se vad kvällen har att erbjuda. Kan hända att vi blir kvar här i Öjebyn. Nu vaknade visst Klara.

torsdag 16 september 2010

Valdebatt

Ska precis börja se valdebatten på tv4. Men det känns som att tv4 bör hålla sig till att visa Solsidan och Idol. Programledarna är dåliga och inte pålästa och den där himla skärmen som Peter Jihde håller på med är ju bara rörig.


Idag har varit en sån där dag när det inte är helt fantastiskt att vara föräldraledig. Regn mitt på dagen, rastlös storebror och supergnällig lillasyster. Lägg till det ett lönesamtal från chefen och migrän så kan ni ju förstå att det inte varit någon superdag. Har känts allmänt trist att vara hemma. Men imorrn är det ju helg och då känns det redan mycket bättre. Johan ska iväg och jaga så jag och barnen tänkte fara och sova hos mamma och ha fredagsmys med henne. Först ska vi iväg på stan en sväng och försöka hitta en ny vinterjacka till Ville. Han hittade en jacka i ett reklamblad igår som han genast gillade. "Kolla mamma, en black jacka, min favorit. Den vill jag ha" Så då är det väl bara att fara och köpa den då.


Imorse när vi skulle på dagis tjorvade han lite så vi blev lite försenade. Jag sa då att "nu blir vi ju sena till dagis för att du tjorvade så mycket. Varför blev det så?"

- Jo mamma, min hjärna var så upptagen med att koncentrera sig på frukosten, det var därför jag tjorvade.


Sötrumpa!

Nu ska jag fokusera på Mona & Co. Trevlig helg!

onsdag 15 september 2010

Rött eller blått?

Har varit på xtravaganza-träff ikväll. Inspirerande att träffas igen. Jag har inte kunnat vara med de senaste träffarna så det var riktigt kul att träffa tjejerna igen och se hur smala och snygga de blivit. För mig gick vägningen lite bättre än väntat måste jag säga. + 0.4 kg och det är jag nöjd med med tanke på att fokus har varit på helt andra ställen än xtravaganza senaste veckorna. Känns bra att det ändå går hyfsat att hålla vikten trots att man inte är superfokuserad. Men nu är jag det...fokuserad. Nu ska jag ta de sista kilona. Hämtade ut ett träningsschema som jag ska sätta mig och kolla igenom nu för att se vilka pass som passar. Har även varit och hämtat ut gympakort så nu Jennie och Sara har ni er en träningskompis =)

Nu ska jag se utfrågningen av de rödgröna. Gjorde valkompassen på svt.se för någon vecka sedan. Inte helt oväntat fick jag högst på Feministiskt initiativ. Jag känner mig ganska påläst och har sett i princip varenda partiledarutfrågning. Har dock inte bestämt mig än för vad jag ska rösta på. Det får vi se på söndag.

måndag 13 september 2010

Lite bröllopsbilder

Här kommer lite bilder från fotograferingen innan vigseln. Alla bilder är fotade av superproffsiga Matilda. Kolla in hennes sida och häpna över alla superfina bilder.


























söndag 12 september 2010

Magiskt!!!

Fru Berg. Känns ju fantastiskt bra måste jag säga. Dagen och kvällen var verkligen helt fantastisk. Är så ofantligt glad över alla fina fina vänner och släktingar vi har som kom och ville dela dagen med oss. Värdparet hade gjort ett otroligt jobb med att få kvällen helt perfekt. Precis lagom av allt och sen blev det ju ett jäkla partaj som varade långt in på småtimmarna. Vi är verkligen toppennöjda över att vi fått en oförglömlig dag.

Våran supersnabba och jätteduktiga fotograf har redan redigerat alla bilderna och vi har fått se dem. Superfina bilder. Ska bara kolla att det är okej att lägga ut dem, så ska ni få se lite bilder strax. Tills vidare får ni hålla tillgodo med bilder från vigseln som underbara Jennie tog.

Nu är det dags att sova. Bröllopsnatten bjöd inte på många timmars sömn. Utförligare rapport om dagen och kvällen kommer när hjärnan är lite mer alert. Nu måste den vila sig lite.















Ja då var man fru Berg då

Grymt nöjd över kvällens fantastiska fest. Tack alla fina ni som var där.

torsdag 9 september 2010

Minnen från Pentan

Har precis lagt till ett par riktigt sköna låtar från E-type på spellistan. Kan ju inte bli annat är toppen!

Tjusigt värre!

Sitter och skriver och beundrar samtidigt mina finfina naglar. Jag är ju en sån där nagelbitare och har därför aldrig haft fina naglar, men nu jäklar. Det här nog verkligen nåt jag kan vänja mig med. Sen var det ju verkligen toppenservice. Hon kom hem och fixade naglarna, väldigt praktiskt.

Vi har varit på Mercurgården ikväll och börjat ställa iordning. Alla möbler är nu flyttade så imorgon har vi bara det roliga kvar. Ta dit alla grejer och duka. Många frågar om jag är nervös, men det är jag faktiskt inte. Det kommer säkert på lördag, men än så länge längtar vi bara. Så här med mindre än två dygn kvar så känner jag mig väldigt lugn och jag är glad att jag är en kontrollmänniska eftersom jag har full koll på att vi hinner fixa allt och kanske till och med får lite tid över till mys imorgon.

Nu ska jag fixa det sista med datorn innan bröllopet för imorgonbitti kör vi den till Mercur. Imorgonkväll blir således första kvällen på länge utan dator. Hujadamej, hur ska det gå!

Bra jobbat bruden

Den här glada tjejen har haft sin bästa natt ever. Inte vaknat till en endast gång och legat praktiskt taget blixtstill hela natten. Var tvungen att ringa och dubbelkolla med Johan, trodde inte det var sant. Bra start på dagen!

tisdag 7 september 2010

Bridezilla här

Nu börjar det verkligen dra ihop sig. Dagarna fram till bröllopet är intecknade med diverse grejer som behöver fixas. Har åtskilliga listor både i planeringsboken och nu även i mobilen som jag går igenom typ 74 gånger per dag och kollar om vad som ska göras och om jag kan bocka av nåt. Har fått ganska mycket gjort, men det tillkommer ungefär lika mycket hela tiden så listans längd är konstant. Men kontrollmänniska som jag är så känns det skönt när man fått det på papper stort som smått.

Idag har jag varit på andra Knuffträffen. Återigen väldigt intressant och otroligt givande. Idag fick vi fundera kring vision och målbild med livet. Vi skulle fortsätta meningen "Jag vill verkligen..." Vissa ville vara superhjältar eller kunna styra vädret. Jag var lite mer sansad och kom faktiskt på några grejer jag vill med mitt liv som jag inte visste innan. Nu ska jag bara jobba för att det ska bli så. På eftermiddagen diskuterade vi det kommande mentorsskapet som både känns väldigt spännande men även nervöst. Vi ska intervjua tre personer som vi skulle vilja ha som mentorer och sedan välja en av dessa. JAg har en hel lista på namn. Ska ta tag i den nästa vecka. Känns som jag har nog i veckan.

Nu ska jag fortsätta bröllopsplaneringen och sen hoppa i sängs.

lördag 4 september 2010

En vecka kvar

Sitter hemma i soffan och pustar ut efter en fulladdad dag. Vi har träffat våran bröllopsfotograf idag och provfotat lite. Var lite nervöst men känns bra att ha träffat den här supergrymma tjejen innan och pratat igenom det hela.

Fick äntligen hem Ville som sovit hos mamma och pappa sen i torsdags. Han ville stanna där när vi varit där och ätit palt. Han ville inte komma hem igår, och egentligen inte idag heller, men med lite tvång fick vi till slut hem han. Kul att han trivs så bra där, men vad är det för fel här hemma kan man ju undra =)

Klara är fri från sin feber. Hon dreglar massor så man kan ju bara misstänka att det är på gång ett par tänder. På dagarna är hon i alla fall sin vanliga glada Klara. På nätterna fortfarande lite tjorvig.

Förhoppningsvis hinner vi förbi och träffa släktens nyaste bebis imorrn, Mollys fina lillasyster som inte var så himla liten.

Imorgon hejar vi också på Jennie och Challan Brallan som ska springa tjejmilen. Heja, heja!

torsdag 2 september 2010

Jag vann!

Har precis kommit hem från höstens första vinlotteri. Alltid lika trevligt om än jag blev superallergisk den här gången och mest satt och snorade och nös. Dragningen gick i alla fall väldigt bra, ett andrapris och tre nya flaskor blev det för mig.

Är dödstrött. Har nog inte sovit mer än två timmar sammanlagt på hela natten. Klara har haft feber och legat och snurrat som en propeller, gnällt och varit allmänt missnöjd. Hon har inte varit så nöjd idag heller utan mest velat bli buren. Antar att det är tänder på gång. Hoppas det går över snart, typ nu, för inatt skulle det vara skönt att sova lite längre.

Imorgon blir det att träffa prästen. Det drar ihop sig. Snart bara en vecka kvar. Nu föll visst ögonen igen, bäst att lägga sig.

onsdag 1 september 2010

Tillbaka!

Haft problem att komma in här ett par dagar nu, men idag gick det finfint. Sen sist har jag varit hos bästa frissan och gjort provfrisyr inför bröllopet. Hon testade tre olika frisyrer. Svårt att välja. Kul med lite annorlunda frisyr eftersom jag inte kunnat göra så mycket med mitt korta hår, men samtidigt vill jag inte ha det alltför annorlunda. Man vill ju känna sig bekväm också. Hursomhelst så hittade vi en frisyr som känns jättebra. Längtar verkligen tills det är skarpt läge.

Imorgon ska vi till logopeden med Ville. Han pratar ju mycket och med ett väldans ordförråd. Däremot har han borta vissa ljud och bokstäver så många har svårt att förstå vad han säger. Får se om hon kan hjälpa oss/han att knäcka koden. Sen blir det stan med barnen för att göra lite ärenden och därefter är det dags för förhoppningsvis sista besöket hos naprapaten. Det känns mycket bättre i ryggen. Men nu när man inte varit så kry sista veckan märker man hur himla många gånger man lyfter och bär och böjer och bänder.

Imorgonkväll är det äntligen dags för vinlotteri igen efter ett långt sommaruppehåll. Blir väldigt trevligt. Alltid lika kul att träffas.

Jag har åkt på en riktig dunderförkylning. Förhoppningsvis hinner det gå över innan nästa vecka. Därför ska jag gå och lägga mig så jag hinner få min skönhetssömn. Den blir ju lite störd både av nattmatning av lillasyster, toalettbesök av storebror och snytningspauser av mig.

Gonatt!

Klaras favoritfejs

Hon ser ut så här ungefär 50 procent av sin vakna tid. Kommer inte in på min blogg, därav dålig uppdatering