söndag 29 augusti 2010

Kräftkalas

Ännu en helg är över. En bra sådan där vi både fått lite vettiga saker gjorda plus haft lite trevligt emellanåt. Igår vid lunch fick vi ett bonusbarn eftersom föräldrarna skulle iväg på bröllop. Ville har tyckt det har varit toppen med en sovkompis och tyckte att ett dygn var för lite. Alldeles lagom om ni frågar mig.

Det blev en liten spontan kräftskiva med vännerna från grannbyn igår. Väldigt gott och trevligt att få sitta ute på inglasningen med sällskap. Idag har vi haft en liten pysslardag. Städat nedervåningen, renbäddat storebrors säng, fixat nytt uttag i vardagsrummet så vi har fönsterlampor igen, bytt bilstol till Klara och betalat räkningar åt oss och mor och far.

Imorgon väntar justering av klänningen. Sen blir det ett besök hos naprapaten. Har blivit betydligt bättre i ryggen. Känner mig dock som en gammal tant första timmen på morgonen. Nu ska jag göra som resten av familjen...nämligen sova!

torsdag 26 augusti 2010

Helg igen. Najs!

Snart bara två veckor kvar och jag försöker bocka av minst ett par saker varje dag från att-göra-listan. Synd bara att det fylls på nya saker hela tiden =)

Har suttit på youtube och kollat lite bröllopsklipp ikväll, mest från Vickan och Daniels bröllop och ja, även den här gången föll det några tårar. Jag blir så rörd när jag ser dem, de såg så himla kära ut och jag hoppas man kan släppa kontrollen på den stora dagen och bara njuta.

Ryggen är lite bättre, har fortfarande ont, men inte riktigt lika ont.

Johan, pappa, Ville och Majsan har varit och fixat till Johans älgtorn inför den stundande jakten. Det verkar ha tagit på krafterna för V var helt slut när han kom hem. Efter mycket tjorv och gråt fick vi tillslut i säng han.

Det blir nog inte så mycket mer spännande än så här. Det mesta kretsar just nu kring att sköta om barnen och däremellan se till att allt är fixat, bokat och planerat för bröllopet. Kontrollmänniska som jag är är jag rädd att missa nåt. Vill försöka göra färdigt så mycket som möjligt den här veckan och nästa. Får se om jag lyckas.

Hade tänkt att lägga in en jättefin bild på Ville från förra året när han och J var upp och fikade i älgtornet, men jag hittar den inte. Våra kort ligger huller om buller i datorn. På Knuff-träffen förra veckan kom vi ju fram till att struktur och organisation är två av mina drivkrafter eller vad man nu ska säga så ni kan ju förstå att det kliar i kroppen när jag ser den där röran. Johan lovade mig ju att när jag klarade mitt viktmål så ska jag få en ny dator och den dagen ska alla våra kort sorteras och läggas upp i nya mappar.

Nu blir det sängen. Gonatt

tisdag 24 augusti 2010

Fin bild på fint barn


Ajajaj

Lite handikapp känner jag mig idag. När jag skulle lämna storebror på dagis small det till i ryggen när jag skulle lyfta in lillasyster i bilen. Har riktigt ont, svårt att sitta, svårt att lyfta, svårt att köra bil och svårt att röra mig överhuvudtaget. Har typ aldrig haft ont i ryggen förut så jag vet inte vad det kan vara. Tänkte först ryggskott, men det känns som att man ska vara sängliggande då (hade iofs varit skönt). Eller så kanske det är någon sorts överansträngning. Gammkroppen är nog inte van lite liv och rörelse. Nu ska jag och Klara försöka ta en lugn prommis till dagis och hämta hem storebror. Han lovade nämligen att hjälpa mig med Klara idag, gulle!

Ikväll blir det surströmming, förskoleråd om 15-timmars och sen provsmakning av bröllopstårta. Mums!

måndag 23 augusti 2010

Dagisstart, skönt med lite rutiner

Nu blir det inget klämkäckt inlägg. Var ute och sprang idag...och det var tungt, riktigt tungt. Jag som trodde jag hade blivit ny storlöpare på typ tre veckor, men inte det. Nya tag nästa gång.

Nåt bra däremot är att jag var och köpte nya underkläder till bröllopet idag. Och de satt så bra så klänningen kommer inte att behövas sys in nu. Skönt! Nu behövs bara några små justeringar så sitter klänningen perfekt!

Therese, tack för tipset. Ska absolut undersökas!

Nu blir det sängen. Gonatt!

lördag 21 augusti 2010

Mammas pojke

Vi satt ute på inglasningen idag hela familjen. Jag, J och K vid bordet och Ville på en madrass på golvet. När jag frågade vad han gjorde svarade han:

- Mamma, jag pluggar. Man måste plugga jättemycket för att lära sig allt man behöver veta. Då kan man bli vad man vill när man blir stor.

Ni kan ju tänka att jag fick en liten tår i ögat =)

Idag har vi varit på byns ankrace. Tyvärr vann inte vår anka, men våfflorna efteråt var väldigt goda. Har haft en lugn och skön familjedag om än humöret på de flesta familjemedlemmar är något varierande så har det varit härligt.

Efter Klara lagt sig fick jag ett litet ryck så jag tog med mig Ville på en springtur med han cyklandes bredvid. Det var riktigt bra att ha med han. Han höll både reda på klockan och pratade oavbrutet så jag glömde bort att jag var trött. Han kom med kommentarer som dessa i parti och minut: "Mamma, det är viktigt att man kämpar. När man motjonerar får man pengar och respekt och det är pengar som styr världen". Han är i en fantastisk ålder nu, helt fantastisk.

Hur som helst så joggade jag en liten runda på sjutton och en halv minut utan att stanna. Det går åt rätt håll. Tänk om man ökade tiden med nästan 10 minuter varje gång. Då skulle det inte dröja länge innan jag anmälde mig till Stockholm marathon. Känns skönt att det går framåt med löpningen men framförallt att det känns kul och att jag inte gruvar efter att fara ut. På min möhippa fick jag veta att jag för ca tjugo år sen hade svarat i en mina vänner-bok att det värsta jag visste var att bli andfådd. De flesta andra skrev att det värsta de visste var krig. Men inte jag, det var att bli andfådd.

Har invigt alla ljuslyktor på inglasningen ikväll och den här inglasningen är värt varenda krona och varenda timme vi lagt ner på den. Jag njuter varenda sekund jag är här.

fredag 20 augusti 2010

Lugn i kroppen och frid i själen...

...det är läget just nu. Igår sattes sista glasen in så nu kan man nästan, nästan säga att det är färdigt. Det är lite målningsjobb kvar+ lite städning och fönsterputsning, men nästan, nästan klart. Båda barnen sover, J sitter inne och kollar Discovery medan jag alltså sitter ute på altanen, under kristallkronans fantastiska sken med Winnerbäck på Spotify och har nyss ätit trädgårdens hallon med lite kesella och krossade kornmokex. Sämre kan man ju absolut ha det.



Sitter och funderar hur det ska pyntas här ute. Behöver lite hyllor, pynt, ev nån gardinlängd och lite sånt. Men jag tror att vi tar allt sånt till våren. Känns som att det håller på att räcka med utgifter för ett tag nu.



Onsdag och torsdag var jag ju i Sikfors på Knuff-träff. Alltid lite spännande, visste inte vad jag skulle vänta mig. Varken vad vi skulle prata om direkt eller vem som skulle med. Men det visade sig vara ett helt fantastiskt gäng. Blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på många av dem. Vissa ganska unga men oj så kloka. Känns superkul att hålla på med det här hela hösten. De här två första dagarna har vi tagit reda på våra värderingar, intressen, färdigheter, drivkrafter osv. Otroligt intressant och det som känns jätteskönt är att jag kan konstatera att jag är på precis rätt arbetsplats utifrån testsvaren. Men det visste jag nog redan. Hela idéen med Knuff är ju att komma fram till vad man vill med sin karriär och få hjälp att nå tid. Jag har haft mycket tid att tänka på detta under min föräldraledighet och det ökar hela tiden ju närmare jobbstarten kommer. Vi har fått fundera litegrann vilka hinder som finns för att nå dit vi vill och det har blivit väldigt tydligt att det finns vissa saker jag måste jobba med för att lyckas. Igår när vi kom hem letade jag därför upp den här boken. En av grabbarna sa under de här dagarna till mig att "Maria, tänk på att den viktigaste personen i ditt liv är du själv. Det är du själv som är ansvarig för om du lyckas eller inte". Har tänkt mycket på det här sen dess. Hindren finns i min egen hjärna. Jag känner mig ganska säker på att jag har den kompetens som krävs för att klara av det jag har tänkt och att de folk som är viktiga tror på mig. Det gäller bara att ta död på hjärnspökena som kommer titt som tätt.

Årets stora projekt nr 4 anses härmed uppstartad. Men eftersom jag klarat största delen av XV-utmaningen, altanen är färdigbyggd och om drygt tre veckor är bröllopet avslutat så skulle det ju bli lite tråkigt om det inte fanns något att göra sen.

Det känns i alla fall ofantligt inspirerande att ha fått den här möjligheten till personlig utveckling och som en bra start inför jobbstarten 10:e januari. Grymt taggad är jag.

Nu ska jag passa på att gå och lägga mig. Klara har visst sovit jättebra hos mormor och morfar i två nätter. Det gjorde hon inte igår...så gonatt på er!

Kusinerna bråkar

tisdag 17 augusti 2010

Trodde aldrig jag skulle säga det, men det är faktiskt kul med löpning

Fick en halvtimme över ikväll så jag bestämde mig för att bege mig ut på en motionsrunda. Joggning och promenad stod på schemat. Men det blev faktiskt mest joggning. Jag är ju fortfarande bara i uppstarten av min joggningskarriär och tidigare har jag som mest sprungit 4 min i streck 4 gånger med tre minuters vila mellan. Idag när jag sprungit 4 minuter tänkte jag att jag springer väl en stund till, så det gjorde jag. Blev totalt 9.30 min innan jag stannade första gången. Sen blev det 2 x 4 minuter till också.



För er vana löpare är ju det här ingen match, men för mig är det en stor seger. Är grymt nöjd med mig själv och min kropp som alltid hatat löpning.



När jag kom hem hade Johan börjat sätta in glasen på altanen. Nu är gavlarna klara, bara framsidan klar. Och kristallkronan hänger där så fint, lite långt ner än, men det ska snart justeras. Nu tände Johan den också och den lyser så fint, så fint.



Barnen sover hos mormor och morfar till på torsdag eftersom jag ska iväg på Knuff-träff i dagarna två. Blir väldigt spännande att se vem som är med och vad som kommer att hända dessa dagar. Rapport kommer!



När jag lämnade Ville började vi busa i storsängen. Jag sa då att du måste fråga mormor om vi får busa i hennes säng.

- Birgitta, får vi busa i din säng?

- Nej, det vet du ju att man inte får!

- Mamma vi fick det, hon sa ja med den osynliga rösten!



Finns lösningar på allt. Han är inte dum lillpojken min.



Nu ska jag ta och packa lite inför Sikforsvistelsen, sen blir det sängen.

söndag 15 augusti 2010

Respekt

Skulle promenera till Jempan och hämta hem min cykel som hon lånade igår. Ville cyklade bredvid, ganska fort så jag tyckte det var lika bra att jogga dit. Det har nog aldrig gått så lätt som idag, måste nog ta fler heldagarsfester.

När vi nästan var framme säger Ville:

- Mamma, visst är det här bra?
- Vad menar du?
- Att motjonera. Då får man respekt, som tjuvar får när de tjuvar pengar av folk.

Kan bara hålla med. Motion är respekt!

Möhippa

Sitter i soffan, trött men väldigt, väldigt glad. Igår hade det blivit dags för min möhippa, något jag sett fram emot med spänning och förväntan. Jag började dagen med en prommis med Sara och när vi kom tillbaka satt hela tjejgänget utklädda på altanen med värsta frukosten uppdukad. Blev ordentligt överraskad. Fick dressa om till samma läckra slalomdräkt som Johan hade förra helgen på sin svensexa. Not so hot! Har inga bilder från dagen, men nån bild finns här.



Sen bar det iväg mot en plats som visade sig vara en inspelningsstudio. Fick sjunga in två låtar: Alice Coopers Posion och The greatest love of all med Whitney Houston. Klockrena låtval av flera anledningar, båda har en speciell plats i mitt lilla musikhjärta. Fick lite ont i magen och rejäl prestationsångest, men det var ändå riktigt, riktigt roligt. Kul att höra resultatet i alla fall..och tur att han var duktig på att mixa.

Vidare sen till Södra hamn där det var en stor lunchbuffé uppdukad på flera picknickfiltar. Vi hade en femkamp där. Carro vann i imponerande stil. Fick åka kickboard till Nelab där vi surrade, bastade, drack drinkar och hade väldigt, väldigt trevligt.

Jempan hade knåpat ihop en tipsrunda om hur väl man kände mig och med tanke på att Carro är en av mina nyaste vänner var det lite otippat att hon vann även denna tävling. Hon vann till och med över mig själv =)

Kvällen innehöll mycket nostalgi, skratt och minnen. Tack fina, fina vänner för att ni var med och gjorde dagen till en fantastisk dag. Jag är er evigt tacksam. Tänk att just jag har de finaste vännerna. Puss på er!

torsdag 12 augusti 2010

Rart med barn, del 17

Ville skulle känna på mina magmuskler igår. Jag sa till han:
- Visst har mamma en hård mage?
- Japp, det är den, men den är mjuk uppanpå.

Av barn och fyllisar får man visst veta sanningen.

Har varit en sväng med mamma på stan idag och hjälpt henne hitta kläder till bröllopet. Hon mannekängade när vi kom hem och det kommer att bli så himla fint. Familjemiddag i Öjebyn sen där pappa bjöd på potatis och köttbullar. Såg verkligen gott ut. Jag åt dock inget. Men nu är det bara frukost och lunch kvar imorgon, sen börjar jag också äta. Egentligen ska man ju köra upptrappning och vänja magen med små portioner och lätt mat, men jag och Johan kör hårt och tar en restaurangmiddag det första vi gör. Men det går nog bra, har järnmage, förhoppningsvis imorgon också. Igår hade vi 5-årig förlovningsdag så det tänkte vi fira lite på tu man hand. Hade först tänkt gå på bio efter restaurangbesöket, men filmen hade slutat gå, så det fick bli en nedladdad version istället. Blir nog lika bra.

Storebror ville inte följa hem från mormor och morfar idag, så vi har bara ett barn hemma ikväll. Passade på att få mig en längre prommis ikväll med lillan. Skönt!

Imorgon hoppas jag vi får hänga upp kristallkronan. Nu ska jag ta och lägga ut lite grejer till försäljning. Hoppas på bra säljlycka!

onsdag 11 augusti 2010

tisdag 10 augusti 2010

Grattis, grattis kära bror!

Har fått mycket smågrejer gjorda kring bröllopet idag. Skönt att kunna bocka av på listan. Har bland annat varit och beställt brudbuketten. Efter tips igår så har jag beställt den på Tistel i Norrfjärden och det känns jättebra. Hon var jätteengagerad och kom med bra tips och idéer och det var ju bra eftersom jag inte är så haj på det här med blommor.

Jag har länge drömt om en kristallkrona i inglasningen och de hade precis en sån jag vill ha på Tistel. Den var tydligen köpt på Ellos så nu när vi kom hem klickade jag hem en likadan. Med en rabattkod på 40 % så känns det som ett riktigt fynd, betalade bara 950 kr för en stor kristallkrona med både vanliga lampor och stearinljus. Grymt nöjd!

Vi har varit och grattat storebror som fyller år idag. Alltid trevligt med kalas. Typiskt dock att jag lyckats pricka in alla familjen Öberg/Burmans kalas och tillställningar under tiden jag kör helfart. Jobbigt att hålla sig idag. Har dock bestämt att jag bara kör till på fredag för då är mina pulverpåsar slut så bara tre dagar kvar alltså och det borde jag ju klara.

Tittade på lite förebilder idag som jag tog samma dag som jag började XV. Är glad att jag tog de bilderna för annars hade jag nog aldrig insett att jag faktiskt gått ner ganska mycket i vikt. Pratade om det med en kär vän igår att hjärnan inte alltid fattar hur man faktiskt ser ut (och tur är det kanske ibland). Min hjärna har nog alltid tänkt att jag ser ut ungefär som jag gör nu och då har den uppenbarligen haft ganska fel då jag tidigare vägde ca 25 kg mer. När jag går i mål (förhoppningsvis i helgen) ska jag ta nya kort på mig själv och känner jag mig modig nog så kanske bilderna kommer att visas.

Nu håller vi tummarna för att Klara har somnat däruppe och strax sover nog även storebror. Då blir det mer bröllopsfix.

Och just det, nu är det bara lite eldragning (sker imorgon) och ca 1 timmes målning kvar innan altanen är klar. Myyycket skönt!

söndag 8 augusti 2010

Barn till salu!!!

Skämt åsido, hon är inte till salu om än det känts så ett par gånger den här helgen. Jag vet inte vad det är som är galet, men hon är gnälligare än nånsin. Det är inget som duger. Inget som duger! Jag hoppas att det är några tänder på gång eller nåt så att det i alla fall finns en orsak till gnället. Annars kommer jag nog att bli galen snart.

Vi hade en jättetrevlig släktträff. Jag har alltid haft stor släkt och det bästa är att den bara växer och växer. Känner mig otroligt tacksam över att ha så mycket fina människor nära. Viktigt med ett stort socialt nätverk och stort nätverk kan man ju verkligen kalla min släkt. Hade bara önskat att mormor hade fått vara med, hon hade verkligen trivts mitt bland alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Men hon observerade nog spektaklet från något moln däruppe.

Det var knytkalas och det bjöds på massa god mat. Det har varit lite sisådär med XV-motivationen senaste dagarna och jag tog ett break i helgen som vara i typ 36 timmar. Imorrn är det dags igen. Nu ska jag ta de sista kilona, bara 1.9 kg kvar och det hoppas jag att klara till helgen. Tänk att jag snart kan säga att jag nått mitt mål. 24.9 kg mindre sen 15 april då jag började. Köpte ett par nya jeans förra veckan, 4 storlekar mindre än jeansleggingens jag köpte i februari. Tyckte att de såg fasligt små ut när jag höll upp dem, men tänk, de passar faktiskt och de sitter riktigt bra. Vet inte hur många gånger jag har speglar mig i helgen. Känns fantastiskt att kunna känna sig lite nöjd när man tittar i spegeln. Det var länge sen sist måste jag säga.

Jojje fick sin svensexa i helgen icg ligger nu trött och sliten i soffan. Verkar ha varit lyckat. Jag var därför själv med barnen på släktträffen. Det jag kan konstatera är att V blivit så stor. Lekte själv med nyfunnen vän hela kvällen. Man märkte knappt av han. När jag kl 23 tyckte att det började vara dags för sängen, följde han med till husvagnen utan protester, smög in och viskade hela tiden så han inte skulle väcka Klara. Fina fina storebror. Han sover hos farmor och farfar inatt. De har semester och ville passa på att ta med han på utflykt till Teknikens Hus imorrn. Blir spännande att höra hur det varit. Med bara ett barn hemma imorrn ska jag och J passa på att besöka Noliamässan. Blir nog att kolla in X antal husvagnar och fantisera om drömvagnen. Fast jag är väldigt nöjd ´med våran fina vagn. Försöker vara det, nöjd med det jag har!

fredag 6 augusti 2010

Badväder

Barnen har visst växt lite sen vi köpte poolen.

Rart med barn

- Mamma, din mage är som en pumpa?
- Hur menar du då?
-mjuk och randig.

Så då vet ni alla hur min mage ser ut. Nu har vi precis kommit till Jävrebodarna för Släktträff.. Kommer att bli så mysigt..

onsdag 4 augusti 2010

Pigg som en mört

Ni ser väl på bilden att hon lärt sig klappa händerna.

tisdag 3 augusti 2010

Det rullar på!

Tredje dagen på andra svängen med helfart...och jag längtar tills det är över. Det var jobbigare den här gången. Tycker jag är mer hungrig nu än vad jag var förut. Det beror nog på att förra gången förväntade jag mig att det skulle vara skitjobbigt men blev positivt överraskad över hur bra det gick. Nu förväntade jag mig att det skulle gå ganska lätt men ack så besviken jag blev. Förhoppningsvis går jag in i den fantastiska ketonfasen imorrn och då kanske hungerskänslorna försvinner. Hoppas, hoppas.

Altanbygget går strålande. Johan och pappa har börjat med bron idag och byggt igen ner mot gräsmattan. Vi har invigt den idag och ätit både lunch, fika och middag ute. Känns verkligen som att den kommer att bli nya favvostället.

Nu ska jag gå och ta upp Ville och Maya ur badet. Vi har sovfrämmande inatt och det ska bli så mysigt. Kanske smiter upp när de somnat för att fila lite på bröllopsprogrammet. Puss på er!

Och Anna...det blir absolut vinlotteri på inglasningen nån gång. Bara inte min tur blir mitt i smällkalla vintern så.

söndag 1 augusti 2010

Pedåll över!

Då var den här PDOL-helgen över för den här gången. Som vanligt hade vi fest på Nötön på torsdagen och som vanligt tog vi oss ut senare än planerat men det var då lika bra. Vi hade så himla trevligt på festen och det var inte alls märkvärdigt ute. Ovanligt lite folk och inte så många man kände. Tycker också att det börjar bli riktigt dyrt, 270 kr och då spelar ju knappt några bra artister. Men förfesten var riktigt trevlig och den sommarkänslan ska jag försöka ta fram i november när det är mörkt och grått.

Det är inte så himla länge kvar till bröllopet längre och jag försöker ligga så bra till i planeringen som jag hinner. De få timmar som jag är vaken då barnen sover försöker jag lägga på lite planering och fix med program och liknande. Känns som vi ligger i fas men det är fortfarande mycket som hänger i luften som jag skulle vilja bocka av på listan. Hoppas jag lyckas med det i helgen.

Har börjat om på helfart idag efter ca 5 veckor med mat. Lite motigare att börja om med drickat nu, men jag vill verkligen gå ner de sista kilona innan målvikten och det behövs nog också om brudklänningen ska sitta perfekt. Hoppas att det inte behövs så många veckor innan målet är nått. Är väldigt nöjd över att jag lyckats hålla vikten i sommar trots semester, resor och mycket frestelser. En annan sak som jag är fantastiskt nöjd och stolt över är att jag börjat springa, eller kanske rättare sagt jogga eller lunka. Springer inte långt ännu, men längre än jag någonsin kunnat drömma om i början på sommaren. För mig som alltid hatat att jogga känns det som en fantastiskt stor seger bara att jag får det att bli av. Till alla som också vill komma igång kan jag bara rekommendera löpprogrammen på marathon.se. Grymt bra.

Snart blir det öronproppar på, för lilla Klara vill inte sova. Inte när mamma och pappa vill i alla fall. Skulle vara skönt om hon också ville somna när storebror somnar så vi fick lite vuxentid på kvällen. Det börjar nog vara dags att försöka se över hennes sovrutiner. Nu blir det bröllopsprogram igen. Imorgon shoppingdags!