onsdag 28 juli 2010

Ute i vimlet

Tillbaka

Ojojoj...det blev visst en lite längre paus än vad jag hade tänkt mig. Vi har haft fullt upp både med roligheter och jobb så bloggen har helt enkelt inte prioriterats. Ju längre jag har väntat, desto mer har jag ju haft att skriva om och desto motigare har det känts. Här kommer därför en kort uppdatering om vad som har hänt sista veckorna.

- Bilsemester ner till Stockholm. Tillbringade först några nätter hos Johans systers familj i Huddinge och sedan några nätter själva i lägenhet på Söder. Vi hann med mycket shopping (bra Polarn-rea), bad, Gröna Lund, kompisstund och mycket mer.

- Gjorde ett kort stopp hemma för tvätt och packning av husvagn och sedan åkte vi vidare till Lycksele för årets bästa semester. Den årliga Lyckseleresan har vi återigen kunnat konstatera är årets höjdpunkt. Mycket trevligt och riktig semester.

- Sen vi kom hem har vi jobbat ganska mycket med altanbygget. Nu är nästan allt färdigmålat. Det är fortfarande en hel del kvar, men det tar sig.

Nu har vi födelsedagsmiddag för min kära far som fyller 67 år. Sen blir det PDOL med hela högen så barnen får åka lite karuseller. Imorgon blir det de vuxnas tur att inta staden efter den trationella förfesten på Nötön. Det ser vi mycket fram emot!

Det börjar ju närma sig bröllop också och jag sitter uppe halva nätterna och planerar, skriver listor och förbereder. Det går framåt och det är ju tur det för det är ju faktiskt inte så länge kvar.
Nu middag! Vi kanske ses i vimlet!

torsdag 22 juli 2010

Bloggen har visst också tagit semester

Vi kom hem från stockholm söndagskväll, tvättade, handlade och packade husvagnen. Nu är vi i lycksele och det kan man kalla semester. Familjemys och bad på dagen och vuxenmys i förtältet på kvällen. Vet inte när vi kommer hem, kanske stannar länge för hemma måste vi ju fortsätta med altanen. Men än så länge njuter vi av ledighet ett tag till

lördag 17 juli 2010

gamla stan

Ville sitter och tigger ihop till middagen i gamla stan

fredag 16 juli 2010

Kvällen tillbringas på gröna lund

Villes åkband är intjänat sedan länge. Glada barn, glada föräldrar.

Ville tyckte...

...det var för varmt för shopping, så han valde att svalka sig i fontänen i kungsträdgården istället

torsdag 15 juli 2010

onsdag 14 juli 2010

Uppdatering

Vi sitter på en strand och myser medan storebror badar. Snart bär det iväg till svägerskans svärmor för middag. Imorrn flyttar vi till jobbet lägga på söder. Najs! Just ja, nu sitter Klara plus att hon kan vända sig både från rygg till mage och tvärs om. Här händer det grejer.

tisdag 13 juli 2010

Alldeles för varmt...

...så vi håller till inne på heron city idag där både far och son verkar trivas. Ikväll blir det båttur. Hade en heldag med shopping igår, både ikea och fynd på polarn-rea. då trivdes jag

söndag 11 juli 2010

Ruskigt varmt

25.9 grader och klockan är snart halv tio. Det har varit ganska varmt här idag kan man säga. Hoppas det håller i sig hela veckan.

Än så länge går det bra

Har tagit en paus söder om söderhamn, ca 25 mil kvar. Undra om vi får klunsa om vem som ska köra och hitta genom stockholm?

fredag 9 juli 2010

Snart bär det iväg!

Bilen är packad. Matsäck är förberedd. Barnen sover och snart även vi. Imorgon bär det iväg på bilsemester till Stockholm. Första etappen blir till Sundsvall där vi ska sova över hos moster. På söndag åker vi vidare till Huddinge och Johans syster Helena med familj där vi ska vara till torsdag. Då blir det Stockholm stad fram till söndag. Vi ska bo i jobbets lägenhet på Götgatan typ 1 minut från tunnelbanan. Perfekt läge.

Är lite nervös hur det ska gå med lång bilresa med två barn, men det lär vi ju märka imorgon. Vi har laddat både bärbar dvd och gameboy, packat med Bamse-ljudböcker, festis, frukt, tablettask, youghurt mm. Sen ska vi stanna och bada i Övik på paradisbadet så barnen (och vi) får ett längre stopp mitt på dagen. Blir nog skönt!

Var ute på en långprommis med Sara, Jennie och barnen idag. Stannade till på loppis på EFS i Roknäs. Jag stod och tjollrade lite med Melker när en äldre dam (läs kärring) kommer fram och frågar om jag är Melkers farmor eller mormor!!!! Skulle inte tro det. När hon märkte att jag inte blev jättenöjd över kommentaren ägnade hon väldigt lång tid till bortförklaring. Inte poppis hos mig kan jag tala om medan Jennie tyckte det var jättekul!

Blir spännande att se hur det går i veckan med mat och motion. Jag ska verkligen försöka göra bra val men semester är ju alltid semester och det blir inte alltid som man tänkt sig, svårt att planera och så, men det är bara att göra det bästa av situationen.

Det blir nog mest mobilbloggar under veckan som kommer. Hoppas ni också får en härlig vecka för det kommer jag att ha.

torsdag 8 juli 2010

Melle 2 år!!!

Idag har vi varit på kalas och firat finaste Melker som fyller två. Tyvärr blev våra presenter inte så lyckade. En var trasig och den andra hade han redan fått, men men, tur de är lätta att ha och göra med på Barnens Hus vad gäller byten =) Det var riktigt goda tårtor som Jempan hade bakat. Riktigt goda. Däremot märks det att man inte ätit så mycket sötsaker på länge för det var riktigt sött och trots att jag åt betydligt mindre än vad jag gjorde förut på kalas så har jag inte mått fantastiskt ikväll. Var förresten och vägde mig hos mamma idag och vågen visade -0.7 kg och det är jag väldigt nöjd med med bröllopsfest och allt.

Har hunnit med en sväng till tippen idag. Skönt att få bort lite skrot från gården.

Det bästa på hela dagen är nog ändå min kvällsprommis idag. På vägen hem bestämde jag mig för att jogga. Japp, jogga! Tänkte först jogga till nästa lyktstolpe. I vanliga fall hade jag knappt gjort det, men idag joggade jag typ 15 till. Kände mig fantastiskt nöjd när jag kom hem. Är riktigt peppad att komma igång med löpningen. Ska bara köpa mig ett par nya löparskor först, börjar vara riktigt slitna.

onsdag 7 juli 2010

Bra dag!

Vi steg upp kring nio, och det har vi faktiskt gjort ett tag nu, så klaga är det sista vi ska göra. Vi hade inga planer för dagen och passande nog ringde pappa och ville komma hit och jobba. Så ja tack, det gick bra. Nu är salning och foder kring dörren klart...och det blev verkligen bra med dörren. Tyckte inte det syntes så jättebra på förra bilden, men det blev ett fantastiskt ljus i vardagsrummet. Nu tar vi en paus med altanen tills vi kommer tillbaka från vår Stockholmsresa. Förhoppningsvis är vi fyllda med ny byggenergi så vi kan slutföra bygget. Men det ska bli skönt med semester, även för mamma och pappa antar jag =)

Efter lunchen hann vi med att tvätta tre maskiner och städa hela huset. Skönt att ha ett rent hus och tomma tvättkorgar att komma hem till, om det nu håller sig så pass länge.

Bjöd svärisarna på middag idag. Det blev presentlåda från Bryggargatan innehållande olika sillar, lax och sånt. Jordgubbar och vaniljkesella till efterrätt. Verkade få godkänt i alla fall.

Har haft ett väldigt trevligt besök av en del av bröllopsvärdparet idag. Det är en del kvar att planeras men det känns skönt att ha så bra medhjälpare.

Nu vill visst Jojje ha datorn en stund så jag tror jag går upp och lägger mig i en renbäddad säng och ser lite tv. Najs!

måndag 5 juli 2010

Dörren insatt...

...ch det blev väldigt mycket ljusare i vardagsrummet. Trevligt!

Här händer det grejer

Taket är färdigt, ska bara målas ett sista varv, och nu har vi ett stort hål i väggen. Härligt!

söndag 4 juli 2010

Herr och Fru Lundkvist

















Vilken dag det var igår! Jättefin vigsel. Brudparet var så ofantligt vackra, klänningen var magisk och de strålade av lycka hela dagen. Jag är verkligen glad för deras skull. De är fantastiska människor båda två som jag unnar all lycka, det är de värda! Det bjöds på en kanonmiddag och en grym fest och idag var det en väldigt trevlig brunch. Tack snälla ni för att vi fick vara med och dela dagen med er!

Kändes som ett litet genrep inför vårt eget bröllop som faktiskt bara är två månader bort. Blev både nervös för hur jag ska klara av vigseln utan att svimma och stressad över alla förberedelser som vi inte ens har börjat med än. Känns som att det är dags att ta tag i en hel del nu. Blev riktigt peppad att dra igång och jag har skickat iväg lite mail ikväll och har så smått startat upp planeringen igen.
Har mått hyfsat bra idag. Har dock varit grymt trött. Senaste gången jag drack alkohol var på min 30-årsfest och fastän jag inte är så gammal så är det ju ett tag sen. Jag väger ju dessutom ca 20 kg mindre än då så det var lite spännande hur det skulle gå igår, men det gick kanoners.
Efter brunchen åkte vi iväg och hämtade barnen. Kul att träffa dem igen. Det är så härligt att träffa barnen efter man varit borta, de skiner upp båda två och man får alltid stora, långa kramar. Mysigt!
Har hunnit måla lite på kvällskvisten så byggarna kan göra färdigt taket imorgon. Ska försöka göra ett litet ryck till innan vi åker till Stockholm till helgen. Men blir det bra väder ska vi ta paus och fara och bada. Gäller att ta vara på vädret! Nu blir det nog sängen. Ha det

lördag 3 juli 2010

Uppladdning

En prommis igårkväll kl 22 och en 12 Timmar senare. Perfekt uppladdning inför dagens bröllop och fest.

fredag 2 juli 2010

vad lång han har blivit

Trötta ben på storebror efter mycket spring mellan kusinbarnens matcher

Karusell

Nöjda killar

torsdag 1 juli 2010

Fullt upp i veckan!

Ja, fullt upp är det minsann så bloggen ligger inte så högt på priolistan. Vi har hunnit riktigt mycket på altanbygget och nu börjar ganska mycket i alla fall se färdigmålat ut. Men vi har ett sista färdigvarv kvar på vissa grejer, men det blir lättare och lättare att se hur det faktiskt kommer att se ut. Vi var även och beställde glasen idag. Beräknad leverans blir andra halvan av augusti. Så höstkvällarna kommer säkerligen att tillbringas på altanen. Även varma sommarkvällar. Bara vi får måla klart ska vi städa upp där och ställa ut trädgårdsmöblerna. Närmar sig!

Vi hade en riktigt trevlig sommarfest med jobbet igår. Jag har tänkt mycket på jobbet medan jag varit hemma men inte riktigt insett hur mycket jag saknar det och mina fantastiska arbetskamrater. Innan festen hade vi lite genomgång och grupparbeten kring vår affärsplan. Kände mig lite ringrostig måste jag säga eftersom jag mest läst Bamse sista halvåret. Känns skönt att ha ett så bra jobb att komma tillbaka till efter föräldraledigheten. Det är mycket att fundera kring och mycket kommer säkert att ha förändrats under mitt år. Men det känns väldigt inspirerande att ta sig an nya utmaningar och jag är grymt peppad att komma tillbaka och ge järnet!

Bröllop på lördag och det ser jag väldigt mycket fram emot. Har inhandlat en ny stass. Klänning och kavaj, allt för 550 kr. Fynd tyckte jag. Klänningen är ganska olik kläder jag haft på mig tidigare. Lite ovant, men det är nog bara att vänja sig. Har även fyndat lite på rean. Toppen att kunna handla kläder igen och bättre ska det bli!

Var hos bästa frissan idag och bättrade på min färg som inte riktigt blev som den skulle sist. Jag hade som en liten tanke att jag skulle bli lite ljusare, nu när det är sommar. När jag kom dit hade hon dock ett färgförslag: 7V där V står för violett. Och så blev det, nu är Marran violett!

Äntligen har solen kommit fram efter ett par dagars gråväder. Men vad annars hade man förväntat sig när det är Summer Games. Imorgon blir det kyrkmarknad och fotboll och förhoppningsvis en långprommis. Någon som är sugen att hänka?