lördag 30 januari 2010

Hur ska jag göra?

Lördagkväll och man kan inte klaga på livet. Efter gårdagens middag stannade Ville & kusin Maya hos mamma och pappa så vi nyblivna tvåbarnsföräldrar skulle få en chans att sova ut. Hur skönt som helst. Lillan har krånglat litegrann, verkar ha magknip eller nåt, hon pruttar utav bara tusan. Tror att hon sväljer mycket luft när hon äter då även hon fått en förkylning och har svårt att andas genom näsan.

Jag och Johan sov till kl 9, låg sen ända till halv elva. Fantastiskt skönt. Efter hembakad limpa till frukost, skottning av gården (Johan) och bad av Klara åkte vi tre till stan och gjorde lite ärenden. Vi hamnade bl a på en av stans sportbutiker för att köpa en ny innebandyklubba till storebror, men gick ut därifrån med en ny skidjacka till J, riktigt snygg som egentligen kostade 2200 kr men som vi fick för 1500 kr. Bra rabatt! Jag nämnde för expediten att jag också behövde en jacka och vips hade hon plockat fram en superfin röd, lång dunjacka som var hur skön som helst, jag provade den säkert i 10 min, ville aldrig ta av den. Kruxet var dock att den kostade 2900 kr. Med tanke på att jag har börjat vara föräldraledig och Johan också varit ledig mycket i januari plus att vi inte fått några pengar från försäkringskassan så kom inte den här utgiften särskilt lämpligt. Det jag egentligen hade tänkt att köpa var en skidjacka + täckbyxor, men jag skulle behöva en sån här jacka också, frågan är bara vad jag behöver mera. Expediten gjorde det inte lättare (eller det var kanske det hon gjorde) när hon sa att jag skulle få den för 1800 kr. Nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra, har hängt av den till på måndag.

När vi hämtat storebror åkte vi hem och såg hockey, Skellefteå-Luleå. Luleå förlorade, som vanligt när vi ser. Som om inte det vore nog gjorde han vi hejar på lite extra illa sig och fick utgå.
Nu har jag suttit en stund för mig själv och arkiverat lite papper, lagt upp nya pärmar och sorterat in nya papper. Lovely!

Nu väntar finalen i Robinson! Ha en skön kväll mina vänner!

fredag 29 januari 2010

Möms!

Underbart!

http://www.max.se/campaigns.aspx?page=reklamfilmer2009&filmid=28

Hoppas ni får en fantastisk helg. Här blir det mycket mys och familjetid. Kanske blir det en svänag till äventyrsbadet, nån som är sugen att hänka?

Have a nice!

torsdag 28 januari 2010

Idag är en lugn dag. Lämnade Ville på dagis kl 8. Hann sen äta frukost, betala räkningar, duscha och röja i köket innan Klara vaknade. Sen hann vi inte så mycket innan det var dags att hämta Ville igen.

Johan har precis varit hemma och tagit med sig Ville så han får följa med i lastbilen på eftermiddagen. Kul för Ville! Vi ska snart mötas upp på banken för att öppna ett konto till Klara. Sen ska jag springa in på Sandlunds och betala en ny vinteroverall till Ville som jag hittat på rea, en Remu för 700 kr. Får se hur nöjd vi är med den. Nån som har provat?

Nu vaknade donnan! Inte så intressant idag, men sånt är livet.

onsdag 27 januari 2010

Snart helg!

Hej mina vänner!


Idag har varit en sån där dag...helt okej egentligen men jag har varit väldigt less. Det beror kanske på vädret. Blåst och snö har gjort att jag inte varit så sugen på att bege mig ut med barnen så vi har varit inne hela dagen...och då blir man ju lätt rastlös. Som tur är har Ville varit jättesnäll, han är ju världens snällaste min lilla pojke. Fast vi har just haft en ordentlig dust nu vid läggning. Han gör vad han kan för att förhala läggningen. Tidigare har jag varit lite för fjesig och låtit han få tjorva alldeles för mycket och då tog läggningen hur lång tid som helst. Nu har jag blivit lite hårdare och det funkar riktigt bra. Skönt!


Mamma och pappa kom och hälsade på oss och lämnade över två nybakade limpor (fast det var nog mest en ursäkt för att få träffa barnen, men det spelar ingen roll, de var så välkomna, med eller utan limpa).


Efter middagen kom kära, kära Grön-Anders och Kristina och hälsade på. Jag är så himla glad över min stora, fina släkt. Jag är verkligen glad över att bo så nära stor del av familj och släkt...och jag har ju ganska många att vara glad över.


Nu är det ju snart torsdag vilket betyder snart helg. Längtar!



En lite rundare version av Ville, men visst var han söt även då?

tisdag 26 januari 2010

Fullt upp!

Idag är en fullspäckad dag. Jag började med att lämna Ville på dagge. Första gången han är där kl 8. Jag tycker egentligen att det är alldeles för tidigt, de nya 15-timmarsreglerna suger, men det är bara gilla läget. Han tycker det är så kul att träffa sina kompisar och han blir lätt rastlös att bara vara hemma med mig och Klara på dagarna, så för hans skull...och mitt tålamod...så lämnades han på dagis imorse. Sen var det bara hem och äta frukost och duscha medan Klara fortfarande sov. Nu sitter jag och inväntar besök från fastrarna Berit och Karin som ska hälsa på vårat nytillskott.


Kl 11 är det dags att hämta storebror, sen lite lunch och iväg till Öjebyn för att lämna han hos mamma och pappa medan jag far på bvc med Klara för enmånaderskontroll. Vi har bjudit in oss på middag hos mamma och pappa (igen) eftersom jag ska iväg till tandläkaren på eftermiddagen. Usch, inte kul. Jag är egentligen inte tandläkarrädd, men jag tycker det känns som att hela jag blir bedömd när man är hos tandläkaren. Känns som att man kommer dit med mössan i hand och hoppas att man inte får skäll.


Kvällen avslutas i alla fall på ett mycket trevligare sätt, körsång i Böle! Halleluja!


Ville i Lycksele sommaren -08

måndag 25 januari 2010

Måndag igen - ny vecka, nya möjligheter



Här kommer två bilder från fotograferingen igår. Tänk att vi har en egen fotograf i familjen, snacka om lyxigt.
Jag och fotografen har precis kommit hem från en härlig prommis som började med ett smärre nervsammanbrott pga en tjorvande Ville men slutade betydligt bättre. Nu en och en halv timme senare sitter jag och surfar och njuter av tystnaden medan Klara sover vidare i vagnen. Det gäller att ta vara på de lugna stunderna i huset för det är inte så ofta jag får vara själv här hemma. Oftast gillar jag ju såklart när resten av familjen är med, men ibland är det så skönt att ha det tyst och lugnt.
Ville är inne i en fantastisk period nu. Hans ordförråd utvecklas för varje dag. Igår var jag och han på övervåningen, jag skulle gå ner och baka och frågade om han skulle följa med ner och hjälpa till: "Men mamma, vi är ju polare, nu sviker du mig!" Gullunge!
Nu ska jag passa på att ta en dusch innan Klarisen vaknar. Ha det bra!
Förresten, är det nån som vet hur man får till nytt stycke här på bloggen. När jag skriver är det styckeindelat med en blankrad mellan styckena, men när det publiceras så kommer ju texten utan mellanrum. Inte nöjd!

söndag 24 januari 2010

Vad olika två dagar kan vara. Igår var en fantastisk dag där hela familjen var i hyfsad harmoni, relativt utsövda och på bra humör. Vi fick lite lagom mycket vettiga saker gjorda, var ut på en promenad alla fyra, stannade till vid byns pulkbacke, hade fina vänner på spontanmiddag och på kvällen var jag och Johan på bio och såg Snabba Cash medan barnen var hos mormor och morfar.


Idag däremot känns som dagen som gud borde ha glömt! Ville vaknade kl 7 (vilket var alldeles för tidigt med tanke på att han somnade vid 22) så det var bara att stiga upp. Jag var helt död och det innebär ibland (läs idag) även dåligt humör. Detta tillsammans med en trött och lättirriterad sambo (som dock vägrar erkänna det) och en trött och gnällig son har ju gjort dagen allt annat än harmonisk. Man får väl ändå glädjas åt att jag röjt upp i tvättstugan, tagit en skön och rask promenad och hälsat på bästaste lillasyster som haft en fotosession med Klara och Ville. Klara var inte helt nöjd att bli fotad naken, men många bilder blev superbra. Tack snälla vän för detta. Vi hade dock glömt en cd-skiva så vi kunde inte bränna ner dem. Ni får se senare. Tills vidare får ni hålla tillgodo med gammal bild på Ville.


Snart måndag, bara ta nya tag och hoppas att humöret hos hela familjen är bättre imorgon.

fredag 22 januari 2010

Klara





Här kommer lite bilder på Klara. Många har nog redan sett dessa bilder då jag har lånat dem från Jennies blogg, men det är speciellt till mina vänner som inte följer hennes blogg. Visst är hon fin! Här är hon tre veckor. På söndag blir hon fyra veckor och på onsdag blir hon en månad. Vad tiden går.
Mamma och pappa har ju som sagt var lånat Ville och nu när vi skulle hämta han blev vi bjudna på middag, blir hästfilé och potatisgratäng. Ska bli mycket spännande med hästkött. Snart kommer också min kära bror och hans familj med nytillskottet som bara är en vecka gammal. Han är än så länge namnlös men går under namnet Palten. Sen blir det att skynda sig hem för då får vi besök av finfina vänner. Trevlig helg på er alla!

torsdag 21 januari 2010

Fjortis

Ja då var layouten ändrad, för första gången. Jag kommer väl att bli som fjortisbloggarna som ändrar layouten flera gången i veckan. Nädå, det ska jag inte, men jag försöker hitta nåt jag är nöjd med, det är jag inte nu, men ögonen är för trötta och eftersom Ville är utlånad så ska jag passa på att gå och lägga mig så man kanske får sova ut lite inatt. Får fortsätta trixa med bloggen nån annan dag. Nån som är duktig därute som tycker det är kul att hjälpa till? Hör gärna av dig.

Jag vill resa iväg








Det verkar som att många är i Thailand nu, i alla fall många bloggare som jag brukar kika in hos. Pernilla Wahlgren, Alex Schulman, Lotta Gray (vimmelmamman), Anna Hansson är bara några som antingen har varit i Thailand eller ska iväg. Jag, Johan och Ville var ju i Thailand i mars -08 tillsammans med mina föräldrar och faster Birgit och Anders. Det var helt fantastiskt och helt klart den bästa resan jag någonsin varit på. Nu när man städat bort den mysiga julen och det mest är mörkt och kallt hade jag gärna haft en ny Thailandsresa att se fram emot. Tyvärr tillåter inte ekonomin det riktigt, men både jag och Johan drömmer om att åka tillbaka, så det är väl ingen omöjlighet att det blir av en vacker dag. Jag och barnen är hos mamma och pappa och har ätit middag och reslusten blev ju inte desto mindre när man kollar igenom deras kort från resan. Bjuder på några här.
Idag har vi tillbringat dagen på Vallsberget, eller Lindbäcksstadion som det numera heter. Ville är mycket väl medveten om vem Charlotte Kalla är och han tyckte det var "väldigt orättvist" när hon föll 25 m innan mållinjen. Ja, orättvist var ordet. Hon är i alla fall grym, och vilka benmuskler tjejen har.
Mamma och pappa ska låna Ville till imorgon så ikväll hoppas jag få lite vuxentid med min käre sambo. Han har alltid varit bra på att överraska och är en mästare på presenter. Jag blev ändå glatt överraskad igår när han kom hem med ett par superfina örhängen...till mig! Tydligen en present för att jag numera kan titulera mig tvåbarnsmamma.
Tack för alla uppmuntrande kommentarer om min bloggstart, både här på bloggen och via sms. Fortsätt gärna kommentera, alltid kul.


onsdag 20 januari 2010

Ja, då kör vi då!

Ja, vem trodde att Marran skulle skaffa sig en blogg? Inte jag då! Men här är jag då i alla fall. Jag kommer att skriva om allt mellan himmel och jord, kärlek, lycka, barnen, vardag och fest, sorg och ledsamheter, finfina vänner och kära familjen. Ska försöka att vara duktig på att lägga in bilder då jag själv tycker det är kul med bilder i bloggarna, men foto är inte min starka sida, så vi får väl se hur det går.

Min käraste vän Jempan har haft en kort bloggskola med mig ikväll bara så jag skulle kunna komma igång. Jag ska försöka lära mig mer, fixa layouten osv, men det får bli så småningom när tid finns att fixa med detta.

Ja, det var det första inlägget. Trevlig läsning!